Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια από κοτόπουλο





Σε αυτή τη συνταγή τα μπαχαρικά είναι πολύ σημαντικά, επειδή ο κιμάς από κοτόπουλο είναι  άνοστος λόγω έλλειψης λίπους.
 Το σουμακ το βρίσκετε σε μεγάλα super market ή σε καλά μπαχαράδικα.
Είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην Ανατολή. Φύεται και στην Ελλάδα αλλά εμείς δεν το συλλέγουμε..
Χρησιμοποιείται γενικά σε όλα τα κρέατα και έχει μια υπόξινη πικάντικη γεύση (όχι καυτερή).


Υλικά


½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
¼  κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
 1/6  κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη (Προσοχή στην κανέλα just a pinch)
1 κουταλάκι του γλυκού Σουμακ
Λίγο αλατάκι (μπορεί και καθόλου γιατί τα μπαχαρικά νοστιμίζουν έτσι κι αλλιώς τον κιμά)
1 κουταλιά της σούπας ρακί ή ούζο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
½ παξιμάδι κρίθινο μουλιασμένο και καλά στυμμένο
500γρ κιμά κοτόπουλο από φιλέτο στήθος.
Γιαούρτι και ψιλοκομμένος άνηθος για το σερβίρισμα.


Διαδικασία


Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το ελαιόλαδο και το ρακί.
Ρίχνετε το παξιμάδι τριμμένο, το αυγό και τον κιμά.
Zυμώνετε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη θα είναι αρκετά αραιή αλλά μην αγχωθείτε, έτσι πρέπει να είναι.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα χεράκια μας και σχηματίζουμε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί τα μπιφτεκάκια – σουτζουκάκια.
Το σχήμα εξαρτάται από σας, εγώ τα κάνω κάπως μακρόστενα για να βολεύει  στο χεράκι του γιου μου χιχι..
Βάζουμε το ταψί για ένα τέταρτο στην κατάψυξη (αν δεν το χωράει τότε για μισή ώρα ψυγείο).
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 20 – 25 λεπτά.
Για το γιαουρτάκι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε με το γιαουρτάκι.


Καλή όρεξη!!!