23/9/10

Λεμονάτο κοτόπουλο στα πράσα!




Υλικά

700 γρ κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 πράσα κομμένα σε κομμάτια (προτιμάμε το λευκό μέρος)
4 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες.
½ ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια
1 ποτήρι ζεστό ζωμό κοτόπουλου
Σουμακ , αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ρύζι για το σερβίρισμα.



Διαδικασία

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια – μπουκιές μεγαλούτσικες. Το ξαναπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ρυθμίζουμε την ένταση της εστίας μας μέτρια προς υψηλή βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το λάδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί ελαφρώς και από τις 2 πλευρές, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα πράσα και ανακατεύουμε να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον ζωμό και τον χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε με κουτάλα για τελευταία φορά – από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια της για να μην διαλυθούν τα πράσα).
Το νερό πρέπει να ειναι ισα ισα στο υψος των υλικών μας, αν δεν φτάσει ο ζωμός προσθέτουμε ζεστό νεράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό με μισάνοιχτο καπάκι για 40 λεπτά.
Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια, το σουμακ, αλάτι και πιπέρι.
Μετά το πέρας του χρόνου δοκιμάζουμε να δούμε αν το φαγητό θέλει και άλλο λεμόνι.
Σερβίρουμε με χιονάτο ρυζάκι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.


Καλή ορεξη!

0 λογάκια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...