Σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους καρύδια και γραβιέρα.



Υλικά



1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
1 λόλα κόκκινη
1 λόλα πράσινη
100 γρ γραβιέρα κομμένη σε λεπτές λωρίδες (με το peeler)
1 χουφτίτσα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
Αλατάκι, πιπεράκι




Για το ντρέσσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τον χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τα πλευρώτους και τα σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα κοτσανάκια και γενικά τα σκληρά μέρη.
Λαδώνουμε ένα πυρεξ με την μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, στρώνουμε τα πλευρώτους και τα ραντίζουμε με την κουταλιά λευκού ξυδιού και με άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδου.
Αλατοπιπερώνουμε και  ψήνουμε για 15-20 λεπτά η έως ότου σκουρύνουν αρκετά αλλά να μην στεγνώσουν τελείως.
Κόβουμε σε σαλατιέρα ή πιατέλα, τις λόλες σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας, βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια, την γραβιέρα και τα καρύδια.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας τα υλικά σε ένα ποτήρι και περιχύνουμε την σαλάτα.