Σοκολατένια λάβα

Το συγκεκριμένο γλυκάκι το έκανε η επίσης γλυκιά μου μανουλίτσα, είναι σαν κεκάκι
που το τρως με το κουτάλι και χύνεται από μέσα η σοκολατομπανάνα.. σλουρπ! CENSORED!!!




Υλικά

160 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
60 γρ σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
125 γρ βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
2 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 βανίλια σκόνη ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού ρευστή
1 μπανάνα ώριμη λιωμένη με το πιρούνι.
Άχνη ζάχαρη για το τέλος.


Διαδικασία


Ξεκινάμε βάζοντας τα σκεύη μας για το μπεν μαρι .Στο μπεν μαρι βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και από πάνω άλλο σκεύος το οποίο δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό που ζεσταίνεται από κάτω.
Λιώνουμε λοιπόν σε μπεν μαρι τις σοκολάτες με το βούτυρο και την μαργαρίνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα προσθέτουμε στο μπολ με την σοκολάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την βανίλια και την μπανάνα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω (αν έχετε αέρα ακόμη καλύτερα)
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα .Για να γίνει εύκολα η μαρέγκα θα πρέπει το σκεύος στο οποίο θα την χτυπήσουμε να είναι τελείως στεγνό το ίδιο και τα εξαρτήματα του μίξερ. Προτιμάμε γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και  χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις ετοιμαστεί η μαρέγκα την προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω να εγκλωβίσουμε
ακόμη περισσότερο αέρα. Δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες μας ( η μαμά χρησιμοποίησε αυτές τις ατομικές αλουμινένιες μιας χρήσης και ενθουσιάστηκε!) και βάζουμε από 2 κουταλιές γεμάτες της σούπας από το μίγμα μας.
Τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.
Αν τα αφήσετε παραπάνω θα σφίξουν ενώ εμείς θέλουμε να «τρέχει» η σοκολάτα στο πιάτο.. :P
Tα βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη…