Τάρτα με φρούτα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα!

Την αρχική συνταγή την είδα από τον Στέλιο Παρλιάρο και την άλλαξα, αφού πρόσθεσα τα αχλάδια, την κανέλα  και το κακάο. Μας άρεσε πολύ, την καταβροχθίσαμε…




Υλικά


Για την ζύμη
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο
1 αυγό και επιπλέον έναν κρόκο για το άλειμμα
200 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα.


Για την γέμιση


15 σύκα ξερά κομμένα στα τέσσερα
1-2 αχλάδια κομμένα σε κύβους
5 κουταλιές της σούπας νερό
200 γρ κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλα ή 1/2  κουταλάκι του γλυκού σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ κουβερτούρα σε σταγόνες ή πολύ ψιλοκομμένη.



Διαδικασία

Ξεκινάμε την ζύμη, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη και τον κρόκο του δεύτερου αυγού). Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μπάλες, την μια μικρότερη από την άλλη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για ½ ώρα στο ψυγείο. 
Την μεγαλύτερη μπαλίτσα την προορίζουμε για την κάτω βάση της τάρτας και την μικρότερη θα την ανοίξουμε σε φύλλο για να κλείσουμε την τάρτα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα σύκα στο κρασί μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά από την ώρα βρασμού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς η σχάρα στην μεσαία θέση.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα αχλάδια και την ζάχαρη. Μόλις πέσει  η θερμοκρασία της γέμισης, προσθέτουμε την κουβερτούρα  και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.


Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και στρώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού ή της ταρτιέρας μας, με τα χέρια.
Προσθέτουμε την γέμιση με τα φρούτα και ανοίγουμε με πλάστη σε σχετικά λεπτό φύλλο την υπόλοιπη ζύμη (Βάλτε στον πάγκο σας λίγο αλεύρι, τοποθετείστε την ζύμη και ανοιξτε την με πλάστη ή με ενα μπουκάλι).
Την τοποθετούμε από πάνω και την τρυπάμε εδώ και εκεί με ένα μαχαιράκι.
Την αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε για 40 λεπτά.




Καλή επιτυχία!