Τηγανίτες – Pancakes για πρωινό






Υλικά 
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι σταρένιο για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές αλέυρι ολικής άλεσης
½ κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 μικρή "τσιμπιά" αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πολτό μήλου (3 μήλα στο μούλτι)
1 αυγό και το ασπράδι απο ενα δευτερο αυγό.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γάλα

Διαδικασία

Χτυπάμε με σύρμα το γάλα με το μπεικιν πάουντερ, τα αυγά, τον πολτό μήλου, την ζάχαρη, το βούτυρο και τέλος μια μια κουταλιά το αλέυρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος θα έχουμε ενα μείγμα λίγο πιο πηχτό απο το μείγμα για κρέπες.
Αλείφουμε μια φορά με λίγο βουτυρο ένα αντικολλητικό τηγανάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ριχνουμε απο τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού, τον χυλό με μια κουτάλα. Η ποσότητα του χυλού πρέπει να είναι περίπου μισή κουτάλα σαν αυτη που σερβίρουμε την σούπα.  
Δεν απλώνουμε το μείγμα οπως στις κρέπες αλλά το αφηνουμε όπως ειναι να ψηθεί απο την κάτω πλευρά. Οταν ειναι έτοιμο η απο πάνω πλευρά θα έχει εμφανίσει ανοιχτούς πόρους στην ζύμη. Γυρνάμε με σπάτουλα την τηγανίτα να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά. Θα παρατηρήσουμε ότι θα φουσκώσει ελαφρώς..


Σερβίρουμε με μέλι ή ζάχαρη και κανέλα ή με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας.


Καλή επιτυχία
*************************************
Οπως ξέρετε οι περισσότεροι, τις τελευταίες δέκα μέρες βρίσκομαι στο Τορόντο επιχειρώντας την οικογενειακή μας εγκατάσταση εδώ.  Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να μπούμε στην ρουτίνα μας και γι αυτο δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να ενημερώνω συχνά το blog μας.. 
Συγχωρέστε με και επιφυλλάσομαι..
Η πρώτη συνταγή λοιπόν, απο την άλλη άκρη του Ατλαντικού ειναι κλασσικές τηγανίτες για να καλομάθετε ή να επιβραβεύσετε τα μικρά παιδιά και όχι μόνο!
Απο αυτές τις τηγανίτες δεν θα μείνει ψίχουλο!