Κεικ μαρμπρέ βήμα βήμα




Παραγγελιά το πλέον κλασσικό κεικ για νέους ζαχαροπλάστες!!

Υλικά



250 γρ αλέυρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
2 βανίλιες
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
5 αβγά χωρισμένα οι κρόκοι απο τα ασπράδια
120 γρ γάλα
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι ή λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι


Διαδικασία


Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλευρι, ριχνουμε το μπεικιν και τις βανίλιες και ανακατευουμε.
Σε ενα άλλο σκέυος ανακατευουμε με μια σπάτουλα ή ενα κουτάλι το βουτυρο με τα 200 γρ (απο τα 250) ζάχαρη. Προσθέτουμε εναν εναν τους κρόκους και εναλλάξ προσθέτουμε και ποσότητες απο το αλευρι, το γάλα και το ξύσμα. Ανακατευουμε καλά. Το μείγμα θα σας φανεί σφιχτό αλλά μην ανησυχείτε, θα αραιώσει στην συνέχεια όταν προσθέσουμε την μαρέγκα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Χτυπάμε στον εντελώς στεγνό κάδο του μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τα 50 γρ ζάχαρης και  ελάχιστο αλατάκι,  εωσοτου γινουν μαρέγκα σχετικά σφιχτή και αφράτη. Ενσωματωνουμε την μαρέγκα στο μείγμα του κεικ μας ανακατεύοντας απο κάτω προς τα πάνω με ενα κουτάλι.
Στην συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα του κεικ στα δυο. Στο ενα μέρος κοσκινίζουμε τις 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κεικ και ξεκινάμε να στηνουμε το κεικ μας βάζοντας με κουτάλα εναλλάξ ξεκινώντας απο το λευκό μείγμα στρώνοντάς το, στην συνέχεια με το μείγμα σοκολάτας κ.ο.κ.
ψηνουμε το κεικ για μια ωρα, το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.


Καλή επιτυχία