Λιβανέζικη κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο



Το 2007 παρακολουθούσα φανατικά την εκπομπή του Σκαι "Τι μαγειρεύει ο γείτονας" με την Μυρσίνη Λαμπράκη. Πραγματικά νομίζω ότι δεν έχασα επεισόδιο απο εκεινη την εκπομπή στην οποία η κυρία Λαμπράκη έκανε επισκέψεις σε διάφορα σπίτια σε όλη την Αττική και μαγείρευε μαζί με τους οικοδεσπότες διάφορα πιάτα, αναλόγως το μέρος καταγωγής τους. 
Αυτη τη συνταγη λοιπον που σας έχω σήμερα την έφτιαξε στην εκπομπή μια Ελληνίδα απο τον Λίβανο και αν θυμάμαι καλά, το είπε Λαχμε μπιζνίε.. Δυστυχώς δεν μπορεσα να το βρώ στο δίκτυο ωστε να το γράψω σωστά.. Anyways ειναι μια πανεύκολη συνταγή, ότι πρέπει για τον τεμπελοΑυγουστο και οτι πρέπει για τα ψωμάκια που μπορείτε να δειτε εδώ. 
Κανονικά η συνταγη γίνεται με πιπεριές κέρατο και μερικές καυτερές αλλά αυτό εξαρτάται απο τα γούστα σας.. 
Καλό μήνα να έχουμε και καλές διακοπές!

Υλικά

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια λιωμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ντομάτα λιωμένη στον τρίφτη
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο

1 κουταλάκι ρίγανη
3 πιπεριές κέρατο
1 ντομάτα
4-5 ελιές ψιλοκομμένες
Αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα μπαχαρικά ελαφρώς, να βγάλουνε τα ελαιά τους και να μοσχοβολίσουν.
Κόβουμε τις πιπεριές μακρόστενα και τις ντομάτες σε φέτες.
Ζυμώνουμε ελαφρώς τον κιμά με την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.

Λαδώνουμε ενα ταψάκι και στρώνουμε τον κιμά στον πάτο του. Σκορπίζουμε απο πάνω τις ελιές, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Ψηνουμε το φαγητό για 35 λεπτά.

Καλή Όρεξη!

Λογάκια

Οπως ειναι λογικό ο κιμάς θα μαζέψει και θα βγάλει πολλά υγρά. Απλά γύρετε το ταψί να φύγουν τα υγρά και κόψτε την κιμαδόπιτα σε κομμάτια. :)