Μαριναρισμένο Kοτόπουλο στα γρήγορα με dip απο Aβοκάντο


Τον προηγούμενο μήνα κέρδισα το τελευταίο βιβλίο του Jamie Oliver σε ενα giveaway του Food Network Canada. Στο νέο βιβλίο "Jamie Oliver's Food Escapes" ο Jamie ταξιδεύει στην Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Μαρόκο, Ελλάδα, Γαλλία και παρουσιάζει υπέροχες συνταγές ενώ όλο το βιβλίο περιέχει υπέροχες φωτογραφίες απο τις συγκεκριμένες χώρες. Αν εξαιρέσουμε το κεφάλαιο της  Σουηδίας (το οποίο όμως είναι πολύ ενδιαφέρον), το βιβλίο είναι γεμάτο "θησαυρούς" της μεσογειακής κουζίνας και συνοδεύεται με μικρά αφιερώματα για τα τοπικά προϊόντα κάθε χώρας. Είναι πραγματικά μία πολύ καλή δουλειά και αξίζει να το έχει ο καθένας στην συλλογή του.
 Η σημερινή συνταγή έρχεται απο το Μαρόκο, είναι πανεύκολη, γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πεντανόστιμη.

Υλικά ( 4 άτομα )


4  φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια μπουκιές
4 πίτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 λεμόνι για το σερβίρισμα
Για την μαρινάδα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (Το τζίντερ μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη και να το τρίβετε στον ψιλό τρίφτη όποτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.)
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
1 κουταλάκι του γλυκού τουρμερίκ
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Για το Αβοκάντο dip
2 ώριμα αβοκάντο ( τα ώριμα αβοκάντο είναι ελαφρώς μαλακά όταν τα πιάνετε, να μην είναι τελείως νιανιά αλλά όταν τα πιέζετε ελαφρώς πρέπει να τα αισθάνεστε μαλακά)
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Μια χουφτίτσα ψιλοκομμένο μαιντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ο χυμός απο ένα λεμόνι.

Διαδικασία

Χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κοτόπουλο. ανακατεύουμε καλά και αφηνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, καθαρίζουμε τα αβοκάντο και λιώνουμε την σάρκα τους με πιρούνι, προσθέτουμε το κυμινο, το σκόρδο, τον μαιντανό, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφηνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ενα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με την μαρινάδα. Ανακατεύουμε για 10 -15 λεπτά και σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πίτες με την σάλτσα!

Καλή Όρεξη!