Μπιφτεκάκια Γεμιστά στη φόρμα για Muffins με Ψητά Sticks απο Κολοκυθάκια



 Πραγματικά λατρεύω τις συνταγές για παιδιά.  Τα παιδιά (οι μανούλες το ξέρετε) είναι αυστηροί κριτές των πιάτων που ετοιμάζουμε. Το φαγητό πρέπει να είναι οπωσδήποτε νόστιμο διαφορετικά δεν έχουμε καμία ελπίδα να το φάνε, όμορφο και παιχνιδιάρικο στην όψη για να τους τραβήξει την προσοχή και να τους φουντώσει την επιθυμία και φυσικά πάνω από όλα ουσιαστικά θρεπτικό κ υγιεινό. Συνήθως τα παιδιά προτιμούν τις απλές γεύσεις αν και πολύ συχνά μας εκπλήσσουν με τα περίεργα και προχωρημένα γούστα τους.
Τέτοιου είδους είναι η συνταγή που σας προτείνω σήμερα, γίνεται πάρα πολύ εύκολα με απλά υλικά και τα πιτσιρίκια σας θα το λατρέψουν.

Υλικά (4 άτομα)
Για τα ψητά λαχανικά
2 πατάτες κομμένες σε κύβους μεγέθους ολόκληρου καρυδιού
3 καρότα κομμένα σε κύβους μεγέθους καρυδιού
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους μεγέθους καρυδιού
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι και δενδρολίβανο πολύ ψιλά κομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Για τα μπιφτέκια
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού ολικής άλεσης
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 αυγό
Αλάτι - Πιπέρι
1/3 της κούπας σάλτσα για μακαρόνια ή σάλσα έτοιμη Μεξικάνικη (μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σάλτσα για σπαγγέτι ή να χρησιμοποιήσετε αυτή που σας περίσσεψε από άλλη μέρα)
1/2 κούπα τριμμένα τυριά που να λιώνουν χρησιμοποίησα μοτσαρέλα και τσένταρ
Για τα τραγανά sticks απο κολοκυθάκια
 2 κολοκυθάκια κομμένα σε sticks σε μέγεθος τηαγανητής πατάτας
1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 αυγά
3/4 της κούπας ψίχουλα ή τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Για τα μπιφτέκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Προσθέτουμε στον κιμά την φρυγανιά, το κρεμμύδι ,το αυγό, αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μπαλάκια απο τον κιμά στο μέγεθος των υποδοχών για muffins, βάζουμε μέσα τον κιμά και με το δάχτυλό μας, πατάμε ελαφρά στο κέντρο του κιμά να κάνουμε μια λακουβίτσα στην οποία θα μπεί η σάλτσα. Με ενα κουταλάκι γεμίζουμε με την σάλτσα ή την Μεξικάνικη σάλσα και απο πάνω σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί.  Ψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τους και τα βγάζουμε με ενα κουτάλι.
Για τα τραγανά sticks απο κολοκυθάκια
Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τα sticks απο τα κολοκυθάκια να είναι όσο το δυνατον στεγνά. Μέσα σε μια σακουλίτσα βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα υγά σε ενα πιάτο με 1 κουταλιά νεράκι και λίγο αλατάκι. Σε ενα άλλο πιάτο βάζουμε την φρυγανιά με το τυρί. Βάζουμε τα κολοκυθάκια στην σακούλα με το αλεύρι και κουνάμε να "ντυθουν" καλά με το αλεύρι. Τα βγάζουμε και ένα ένα τα βουτάμε στο μείγμα αυγού. Στην συνέχεια τα περνάμε απο την φρυγανιά και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στους 230 βαθμούς.
Για τα ψητά λαχανικά
Συνήθως τα ψητά λαχανικά τα ετοιμάζω αρκετά νωρίτερα κ αυτό γιατι τα μαρινάρω στην ουσία με το λάδι το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Τα κρατάω μέσα στο ψυγείο, κλεισμένα σε σακουλίτσα απο την οποία βγάζω όσο το δυνατόν τον αέρα,  μια με δύο ώρες πριν τα ψήσω στους 230 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.


Καλή Όρεξη!!