Home made Pizza!!!





Το ξέρω, έχετε βαρεθεί να το ακούτε αλλά ειλικρινά σας λέω ότι το να κάνεις σπίτι σου σπιτική και παννοστιμη πίτσα είναι επίσης πολύ πολύ εύκολο!
Η συγκεκριμένη που σας προτείνω είναι με απλά υλικά αλλά το τι θα βάλεις στην πίτσα είναι καθαρά θέμα επιλογής.. Περι ορέξεως λοιπόν… ΠΙΤΣΑ!!!


(Η συνταγή βγάζει 2 μεγάλα ταψιά πίτσα) 


Υλικά για την ζύμη
700 γρ αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
100 γρ αλέυρι ολικής αλέσεως
700 – 800 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη και λίγα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό ξερό)
Ελαιόλαδο


Υλικά για την σάλτσα
1 κουτι εμπορίου  ντομάτα στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο Ρίγανη
πιπέρι, αλάτι


Υλικά για την «γέμιση»
Τριμμένη μοτσαρέλα, 2 σακουλάκια (Εγώ χρησιμοποίησα της Arla, αλλα έχει και το lidl πολύ ωραία τριμμένη μοτσαρέλα)
Καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες
Τυρί κρέμα
2 ντομάτες σε ροδέλες
Μανιτάρια champignon σε φέτες.


Διαδικασία


Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζετε το χλιαρό νερό μέχρι λίγο πάνω από την μέση και ρίχνετε μέσα την μαγιά και την κουταλιά της ζάχαρης. Ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά να αφρίσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ (εγώ χρησιμοποίησα μια πλατιά κατσαρόλα) ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στην μέση και ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το νερό και την μαγιά. ανακατευουμε με κουτάλι ριχνοντας σιγα σιγα απο το νερο που εχουμε στην ακρη. Αρχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Ρίχνουμε και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε την ζύμη.
Ρίχνουμε ξανά νερό και συνεχίζουμε.
Η ζύμη της πίτσας πρέπει να είναι συμπαγής αλλά όχι πολύ σφιχτη. Πρέπει να ειναι αφράτη.Θα κολλάει στα χέρια σας αλλά μόλις που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Δεν ρίχνουμε άλλο αλεύρι!
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και την τοποθετούμε σε μπολ τα οποία έχουμε λαδώσει καλά.
σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστο σημείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. (Η ζύμη θα φουσκώσει οπότε όταν την βάλετε στο μπολ πρέπει να είναι πιο κάτω από το μισό του μπολ.)
Ξεκινάμε την σάλτσα σοτάροντας το λιωμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, τον βασιλικό, την ρίγανη αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά.


Αφού περάσει  η μια ώρα, βαζουμε λίγο αλευράκι στον πάγκο μας και ξαναζυμώνουμε ελαφρως την ζύμη. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ριχνουμε λιγο σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο στον πάτο και ρίχνουμε μέσα την ζύμη. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω, την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας (τα οποία τα έχουμε λαδωμένα), καλα καλά να απλωθεί ως τα τοιχώματα του ταψιού. Η ζύμη ειναι ελαστική και θέλει επιμονή σε αυτο το σημείο (φυσικά μπορειτε πάντα να χρησιμοποιήσετε πλάστη για να την ανοιξετε)  πρέπει να είναι λεπτή γιατι στον φούρνο θα φουσκώσει πολύ. Αν την κάνετε χοντρή θα κάνει αρκετό ψωμί από κάτω..
Βάζουμε ένα ταψί ανάποδα στον φουρνο και τον προθερμαίνουμε στους 250 βαθμούς.
Γυρίζουμε την πίτσα που φτιάξαμε σε ενα αντικολλητικό χαρτί και με προσοχή την τοποθετουμε στο αναποδογυρισμένο ταψί. Ψηνουμε για 8 λεπτά το ζυμάρι σκέτο.
Την βγάζουμε απο τον φουρνο και συνθέτουμε την πίτσα απλώνοντας την σάλτσα,   με ένα κουταλάκι παίρνουμε στην μύτη τυρί κρέμα και το τοποθετούμε εδώ και εκεί, την γαλοπούλα, την μοτσαρέλα , τα μανιτάρια και τέλος τις ροδέλες ντομάτας. Τοποθετούμε το ταψι μας ξανά στον φουρνο και ψήνουμε στους 250 πάνω κάτω για άλλα 8-10 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!


ΥΓ   Το νερό να μην είναι ζεστό να είναι χλιαρό. Αυτό σημαίνει ότι όταν βάζουμε το δάχτυλο μας μέσα μετράμε άνετα ως το 20..
ΥΓ2  Στο ζύμωμα κρατάτε το ένα χέρι καθαρό που λέει και ο Jamie. Με το ένα κρατάτε το μπολ και με το άλλο ζυμώνετε.
ΥΓ3 Η ζύμη της πίτσας για να είναι πιο νόστιμη και πιο ευκολοχώνευτη είναι καλό να μείνει μια μέρα στο ψυγείο. Σε αυτη την περίπτωση βάζουμε ενα φακελάκι μαγιάς.
ΥΓ4 Αναποδογυρίζοντας το ταψί που θα ψηθεί η πίτσα, της επιτρέπουμε να ψηθεί όπως ψήνεται απο επαγγελματίες και γίνεται τραγανή απο κάτω και γύρω γύρω. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτη τη διαδικασία ψηστε την στο ταψί κανονικά.


Άλλη πρόταση
Μοτσαρέλα, ντομάτα στο ψήσιμο,  προσούτο ωμό  και  ρόκα ωμή μετά το ψήσιμο από πάνω.