Πάστα Φλώρα




Πιο classic δεν γίνεται. Αγαπημένη - αθάνατη Πάστα Φλώρα!
Ενα απο τα πιο εύκολα και πολύ νόστιμα γλυκά!


Υλικά


250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας cointreau ή triple sec, ή κονιάκ
1 αυγό (άλλοι βάζουν 2)
3 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ. γλυκού μπεικιν πάουντερ.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας. (Εμείς βάλαμε δαμάσκηνο)

Διαδικασία


Ανακατεύουμε το μπεικιν με το αλεύρι. Προσθέτουμε στο βούτυρο σιγά σιγά όλα τα υλικά, το αλεύρι, το αυγό, την ζάχαρη, το λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ. Δουλεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη αρκετά μαλακή.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς η σχάρα στην μεσαία θέση.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, το ένα αρκετά μικρότερο από το άλλο. Απλώνουμε το μεγαλύτερο στην ταρτιέρα και στρώνουμε από πάνω την μαρμελάδα. Το άλλο κομμάτι της ζύμης το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε κορδόνια. Αρχίζουμε και στολίζουμε την τάρτα με τα κορδόνια όπως στην φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.


Καλή επιτυχία!

Λίγα λογάκια
Αν δεν βάλετε λικέρ πορτοκαλιού και βάλετε κονιάκ, τότε προσθέστε ένα ξύσμα πορτοκαλιού στην ζύμη. Μπορείτε βεβαίως να βάλετε και λικέρ πορτοκαλιού και ξύσμα για πιο πορτοκαλένια ζύμη.
Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με έναν κρόκο αυγού την ζύμη πριν αρχίσετε το ψήσιμο.