Μάθε με να φτιάχνω Προφιτερολ!!!




Δεν το έχω φτιάξει ποτέ, αλλά διαβάζοντας την εύκολη συνταγή της Βικυς θα το τολμήσω λίαν συντόμως.


Υλικά για τα σουδάκια


125γρ γάλα
125γρ νερό
110γρ βούτυρο
3 γρ αλάτι
5γρ ζάχαρη
2 αυγά
140γρ αλεύρι


Υλικά για την κρέμα


Έτοιμη κρύα κρέμα βανίλια delice
2 ½  φλιτζάνια γάλα


Υλικά για την σάλτσα σοκολάτας


1πακετο κακάο
1ποτηρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη


Σαντιγί έτοιμη εμπορίου (διαφορετικά την φτιάχνετε χτυπώντας κρέμα γάλακτος στο μίξερ με λίγη ζάχαρη άχνη.


Διαδικασία


Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το  γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας  συνέχεια μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας..
Βάζουμε τη ζύμη σε μια μπασινα την αφήνουμε 2 -3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και ρίχνουμε τα αυγα ενα ενα μεχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Την χωρίζουμε σε μπαλίτσες (Η Βικυ  τα έφτιαξε με κουταλιές τη σούπας) και τις απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 Φτιάχνουμε τη κρέμα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, ανοίγουμε με μαχαίρι τα σουδάκια και τα γεμίζουμε με κρέμα.
Ξεκινάμε  τη σάλτσα σοκολάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και περιχύνουμε τα γεμιστά σουδάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Στο τέλος διακοσμούμε με  ροζέδες από σαντιγί




Αυτά τα σουδακια είναι τέλεια κ με γέμιση  παγωτό.




Ευχαριστώ πολύ Βίκυ μου!!!