Σφολιατίνια σε ρολά πολύ γρήγορα!



Άλλο ένα πιάτο για μπουφέ πραγματικά πανευκολα και με καλή εμφάνιση.

Υλικά


1 φύλλο σφολιάτας
4 φέτες κιτρινο τυρί για τοστ
150 γρ φέτα τριμμένη
Λίγη ρίγανη για πασπάλισμα
Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα


Διαδικασία


Προθερμασμένος φούρνος στους 180-190 βαθμούς, η σχάρα στην μεσαία θέση.
Αφού ξεπαγώσει η σφολιάτα την απλώνουμε σε ένα λαδόχαρτο και στρώνουμε από πάνω τις φέτες του τυριού και γενικά όλων των υλικών μας, συνεχίζουμε με την τριμμένη φέτα και πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Τα υλικά τα στρώνουμε πάνω στο φύλλο σαν να φτιάχνουμε μια πίτσα, αλλα τα απλώνουμε στα 3/4  της επιφάνειας.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό την σφολιάτα ξεκινώντας από την πλευρά που έχει τα υλικά.


 Σφίγγουμε και κόβουμε κάθετα τα ρολά μας με ένα ίσιο μαχαίρι σε κομμάτια . Προσέξτε να μην τα κόψετε μεγάλα γιατι θα σας φουσκώσουν στον φούρνο αρκετά. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψηνουμε στους 180-190 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.








Λογάκια


Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ότι θέλετε εσείς σαν γέμιση. Μπορείτε να προσθέσετε κετσαπ, γαλοπούλα ή μπεικον, προσούτο και τυριά και να κάνετε μικρά ρολλά πίτσας.
Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και γλυκά προσθέτοντας σκέτη ζάχαρη και κανέλα, ή να φτιάξετε ρολίνια με μερέντα και φρούτα.


Καλές γιορτές!