Σοκολατένιο κέικ με άρωμα βανίλιας!!



Η Αναστασία μας έφτιαξε μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού κεικ, βουτηγμένο στην σοκολάτα!

Υλικά



250 γρ γιαούρτι πλήρες
250 γρ νερό
170 γρ ελαιόλαδο
350 γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού  μπεικιν
1/2 κουταλάκι γλυκού  σόδα
λίγο αλάτι
250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

65 γρ κακάο
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με δάρτη σε μεγάλο μπολ εκτός από το αλεύρι και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλεύρι κ το κακάο λίγο λίγο προς το τέλος.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα τσέρκι ή στρογγυλό ταψί 24εκ και βάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε περίπου 45λεπτα. Τσεκάρουμε το κέικ βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κεικ. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε 10 λεπτά  να κρυώσει στο ταψί κ άλλη μια ώρα έξω.

Ζεσταίνουμε την  κρέμα  γάλακτος κ την ανακατεύουμε στην κουβερτούρα μέχρι να γίνει λειώσει και να βγεί μια λεία κρέμα.
Αφήνουμε την σοκολατένια κρέμα  να κρυώσει κ την ρίχνουμε  πάνω στο κέικ!






Ευχαριστώ πολύ Αναστασία  μου!!!