Γιορτινά Μπισκοτάκια πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας!



Γι'αυτην την συνταγή θα χρειαστείτε διάφορα κουπατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Εγώ χρησιμοποίησα, μπότες και ανθρωπάκια. Είναι απλή και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας!!

Υλικά


150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 - 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κούπα μέλι
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
1 βανίλια
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Κουβερτούρα σε κομμάτια που την λιώνουμε σε μπεν μαρι για την επικάλυψη.


Διαδικασία


Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα, την βανίλια, το αυγό, το μπεικιν ένα ένα ενώ το μίξερ δουλεύει  συνεχώς.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και μόλις αρχίζει να σφίγγει η ζύμη σταματάμε το μιξερ και αρχιζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας προσθέτωντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Θα σας βγεί μια ζύμη σφιχτή μπισκοτένια. 
Την χωρίζουμε στα 2 και την τυλίγουμε με μεβράνη. Την αφήνουμε τουλάχιστον ½ ώρα στο ψυγείο.
Μόλις περάσει το μισάωρο, την βγάζουμε και την τοποθετούμε στον πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Την απλώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, τοποθετούμε και από πάνω χαρτί και πατάμε «ρολάροντας» τον πλάστη από πάνω έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα φύλλο σε πάχος ½ εκατοστού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Κόβουμε με τα κουπατ τα μπισκοτάκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί που θα τα ψήσουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Μολις ο φούρνος προθερμανθεί τα ψήνουμε για 8 λεπτά. Αν τα αφήσετε παραπάνω θα σκληραίνουν πάρα πολύ.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν τα στολίσουμε με γλάσο ή τα βουτήξουμε στην κουβερτούρα


Γλάσο και επικάλυψη


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και βουτάμε με 2 βοηθητικά κουταλάκια τα μπισκότα ένα ένα. Τα αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν και να πέσει η περίσσια σοκολάτα. Αφού στεγνώσουν αρκετά, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα για ½ - 1 ώρα.
Αν θέλετε μπορείτε να τα αφησετε όπως είναι και να φτιάξετε ένα γλάσο, χτυπώντας ένα ασπράδι αυγού εωσότου αφρατέψει,  μια κουπα άχνη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι.
Βάζετε το γλάσο σε ένα σακουλάκι τροφίμων και κόβετε από κάτω μια μικρή τρυπούλα στην γωνία. Πιέζετε και χρησιμοποιείστε το σαν κορνέ για να φτιάξετε στομα, ματάκια κλπ στα μπισκοτάκια!


Καλή επιτυχία