Πιπερόπιτα με παπαρουνόσπορο


Μη τη φοβηθείτε!!!
Είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη!
  
Υλικά


1 πακέτο σφολιάτα
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
500 γρ μανιτάρια φρέσκα ξεφλουδισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
5 φέτες του τοστ χοιρινή ωμοπλάτη ή ζαμπόν
4 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (Gouda - Mozzarella - Regatto)
1 αυγό
Παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα


Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι λιωμένο
4 κόκκους μπαχάρι
1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
Λίγη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι




Διαδικασία


Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου στο κουτί της , τουλάχιστον για μια ώρα.
Σε ενα κατσαρολάκι ξεκινάμε την σάλτσα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά  και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, η σχάρα στην κάτω θέση του φούρνου, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σοτάρουμε σε ενα τηγάνι ελαφρώς τις πιπεριές με το ελαιόλαδο, τις αφαιρούμε και τις στραγγίζουμε.
 Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα μανιτάρια τα αποσύρουμε και τα προσθέτουμε στις πιπεριές.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Το τρυπάμε με ενα πιρούνι σε διάφορα σημεία.Πασπαλίζουμε το μισό τυρί, συνεχίζουμε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια, απο πάνω προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά σε διάφορα αραιά σημεία της πίτας την σάλτσα και επαναλαμβάνουμε ακόμη ενα στρώμα τυρί.

Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο, κλείνουμε την πίτα στις ενώσεις και αλείφουμε με ενα χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Τρυπάμε την πίτα με μαχαίρι, εδώ και εκεί, απο πάνω ώς τον πάτο. (6-7 κοψίματα)
Ψήνουμε περίπου για 1 ώρα, όταν η πίτα έχει ροδοκοκκινίσει καλά, την βγάζουμε!




Τέλεια συνοδεία κρασιού,,


Φιλάκια