Μάθε με να φτιάχνω μυρωδάτο τσουρέκι!!!





Η Αναστασία από την Θεσσαλονίκη ξαναχτυπά με μια συνταγή για τσουρέκια!
Τον τελευταίο καιρό τα τσουρέκια της Αναστασίας είναι τα πιο ξακουστά σε όλη τη μαμαδοχώρα!  


Υλικά


-1κ κάτι κιλό αλεύρι για τσουρέκια
-3φακ ξηρή μαγιά
-250γρ γάλα(φρέσκο)
-1 σακουλάκι μαχλεπι  (σε σκόνη)
-2 βανίλιες
-200γρ βούτυρο αγελάδας (λιωμένο)
-5 αυγά
-300γρ ζάχαρη


-    1κροκο αυγού για επάλειψη


Διαδικασία


Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά, το γάλα (χλιαρό), λίγο αλεύρι + 1κ.γλ ζάχαρη
Το αφήνουμε να αρχίσει η ζύμωση για 1-2 ώρες.
Χτυπάμε με δάρτη τα αβγά, τη ζάχαρη κ τα μυρωδικά.
Ζυμώνουμε "τραβηχτά" το αλεύρι με το μίγμα των  αβγών  κ προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα της μαγιάς κ το βούτυρο.
Αφήνουμε σκεπασμένο για 2-3 ώρες να διπλασιαστεί.
Μετά πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί κ τα αφήνουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς  να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν αρκετά, αλείφουμε με  αβγό κ ψήνουμε στους 150 μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε (περίπου 35-45λεπτα)
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ!




Καλή όρεξη!


Λογάκια


Προσωπικά προτείνω να προσθέσετε και κακουλέ εκτός από μαχλέπι.




Αναστάσι σ'ευχαριστώ πολύ!