Κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια και σάλτσα μουστάρδας

Ενα συγχρονο, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο.






Υλικά


Για τα φιλέτα


6 φιλέτα κοτόπουλο απο μπούτι
12 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
150 γρ σκληρή κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Για την σάλτσα

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
½ κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Ζεματίζουμε ελαφρώς τα σπαράγγια μας σε βραστό νερό και τα βγάζουμε στην άκρη. Κοβουμε σε πλατιές λωρίδες 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο. Παιρνουμε ενα ένα φύλλο, το λαδώνουμε καλά απο την μέσα πλευρά, το αλατοπιπερώνουμε και «περνάμε» το φιλέτο απο την μια και απο την άλλη. Στρωνουμε το φιλέτο στο αλουμινόχαρτο και  βάζουμε απο πάνω απο 2 σπαράγγια, το τυρί και λίγο καρότο. Τυλίγουμε τα ρολάκια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σφίγγουμε με το αλουμινόχαρτο. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 45 λεπτά.
Οταν τα φιλετάκια ειναι έτοιμα, τα ξετυλίγουμε και φυλάσσουμε το ζουμάκι που έχει μείνει στο αλουμινόχαρτο σε μια κούπα.  Ξεκινάμε την σάλτσα σοτάρωντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα τα ζουμάκια απο το κοτόπουλο, αν μας έχει περισσέψει καρότο τριμμένο, την ζάχαρη και το αλάτι.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια σερβιρισμένα με την σάλτσα.


Καλή επιτυχία


Λογάκια


Τα σπαράγγια ειναι ενα πολύ θρεπτικό και διουρητικό λαχανικό του οποίου η γευση μοιάζει κάπως με αυτην του μπρόκολου και του κουνουπιδιού.. Οταν ειναι φρέσκα απλά σπάμε με τα χέρια μας το κάτω τους μέρος, τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.