Τάρτα σε στυλ Τερίνας με σπανάκι,μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Μια πανεύκολη εντυπωσιακή πίτα στην απλή φόρμα του κεικ!






Υλικά


1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ σκληρή φέτα τριμμένη
100 γρ γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια
100 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε ροδέλες
400 γρ σπανάκι
Μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-7 μανιτάρια σε φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
2 αυγά
½ ποτήρι γάλα
Αλάτι – Πιπέρι
λίγο σουσάμι


Διαδικασία


Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βουτάμε για 2 λεπτά το σπανάκι μας και το αφαιρούμε να στραγγίσει.
Σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τον άνηθο. Απλά να ανακατευτουν μεταξυ τους.
Στρώνουμε την σφολιάτα στην φόρμα του κεικ (να ειναι καλά λαδωμένη ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτι ψησίματος), έτσι ωστε να βγαινει ελαφρώς έξω απο τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, η σχάρα στην κάτω θέση του φούρνου μας.
Χτυπάμε σε ενα μπολ, τα αυγα με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Αρχιζουμε να συνθέτουμε την τάρτα ραντιζοντας με ενα κουτάλι λίγο απο το μειγμα του αυγού, βάζουμε σε στρώσεις την φέτα ανακατεμμένη με την γκοργκοντζόλα, τα μανιταρια, το σπανάκι, ξανά μείγμα απο το αυγό και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να φτάσουμε στο επάνω μέρος της φόρμας.


Στο τέλος συμπληρώνουμε με τις 3-4 ροδέλες του κατσικίσιου τυριού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψηνουμε για 60 λεπτά.




Λογάκια




Η γκοργκοντζόλα ειναι ενα τυρι που ενώ ειναι παλαιομένο σαν το ροκφορ, εχει πιο απαλή και ντελικάτη γέυση. Παρολαυτα δεν σας προτείνω να βάλετε περισσότερο απο αυτο που σας αναφέρω στην συνταγη..  
Την συγκεκριμένη πίτα την τσάκισε μονος του ο γιος μου.. μας αφησε κατι σουσαμάκια να τσιμπήσουμε.. :))