Αφρατο τσουρέκι απο το lab της Κατερίνας!



Σημερα εκατσα και εφτιαξα για πρώτη φορά πασχαλιάτικα τσουρέκια με την συνταγη της Κατερίνας που βρήκα χθες στο καταπληκτικό blog της!

Και η συνταγή


http://katerinascookinglab.wordpress.com/2011/04/19/%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BA%CE%B9/


Η συνταγη της ηταν κατατοπιστικότατη αλλά - αναγκαστικά -  εγω εκανα τις παρακάτω αλλαγές.


Δεν βρηκα μαγια νωπή και εβαλα 40 γρ σκόνη..
Δεν βρηκα μαχλέπι εδω και εβαλα κάρδαμο τριμμένο, κοινώς κακουλέ
Δεν χρησιμοποίησα μιξερ με γαντζους, ζυμωσα την ζυμη με τα χερια (οχι ιδιαίτερα)
Χρησιμοποίησα κανονικά μιξερ για να χτυπήσω τα αυγά με την ζάχαρη και μετα πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά του Β μείγματος.
Επειδη εκανα ενα μεγάλο τσουρέκι και 4 μικρές πλεξίδες, το μεγάλο ηθελε 45 λεπτά ψήσιμο..


Μην ξεχάσετε να δειτε το βίντεο της Κατερίνας με τα σχέδια για τις πλεξούδες!!!


Κατερίνα μου σ'ευχαριστώ πολύ!!!