Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

Η αγαπημένη μου χορτόπιτα.. Μου αρέσει πολύ γιατι ειναι νόστιμη, τραγανή και φυσικά πολύ πολύ εύκολη!







Υλικά


1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέσκουλα (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες (και το πράσινο μέρος)
4 αβγά χτυπημένα
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
4 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο (πολέντα)
2 κουταλιές της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι


Διαδικασία


Ζεματάμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 5-7 λεπτά και το βγάζουμε να στραγγίσει. Μολις κρυώσει το στραγγιζουμε καλά πιέζοντας με τα χέρια. Ανακατευουμε με το σπανάκι τον άνηθο, τα μυρώνια,τα σέσκουλα και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε ενα ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει.
Προσθέτουμε στα χορταρικά τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, την φέτα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το αλέυρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βγάζουμε το ταψάκι απο τον φούρνο και το πασπαλίζουμε με το μισό καλαμποκάλευρο.
Τοποθετούμε το μείγμα με τα χόρτα στο ταψί και πασπαλίζουμε απο πάνω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο. Ραντιζουμε με το ελαιόλαδο και ψηνουμε την πίτα για μισή ώρα.


Καλή επιτυχία!