Λεμονάτο Μοσχαράκι με γλυκιά πάπρικα και ρύζι




Ενα απλό, πολυ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγάκι!


Υλικά


1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα σε κομματάκια (ελιά, ποντίκι, χτένι)
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
1/2 λεμόνι τον χυμό του
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό για το σερβίρισμα
Αλάτι - πιπέρι


Διαδικασία


Σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατη φωτιά το κρέας με το κρεμμύδι και την δάφνη για 5 λεπτά, να σωθούν τα υγρά τους. Σβηνουμε με το ξύδι, το λεμόνι, ριχνουμε την πάπρικα και ανακατευουμε. Συμπληρώνουμε με μια κούπα ζεστό νερό, χαμηλωνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και ενα τέταρτο.
Αφου περάσει ο χρόνος, δυναμώνουμε πάλι την φωτιά, ριχνουμε το ρύζι, 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατευουμε. Μολις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πάλι την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με ενα τέταρτο να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με επιπλέον ζεστό νερό.
Μολις το φαγάκι ειναι έτοιμο, σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και στολίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό.


Καλή επιτυχία


Η συνταγή ειναι απο το τεύχος του Γαστρονόμου - Ιούλιος 2009