Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα απο λαχανικά




Η σάλτσα αυτη ταιριάζει καταπληκτικά με μακαρόνια ή ρύζι.

Υλικά


500 γρ γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες καθαρισμένες
1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 καρότο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 1/2 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας αλέυρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Διαδικασία




Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με μια κουταλιά ελιόλαδο τα λαχανικά για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλέυρι και φερνουμε μερικές βόλτες ακόμη τα λαχανικά μας.
Ριχνουμε το γάλα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.  Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε που και που την σάλτσα μας για να μην κολλήσει το αλέυρι στον πάτο.
Αν έχουμε μπλέντερ σε ράβδο χειρός λιώνουμε τα λαχανικά στην σάλτσα, διαφορετικά την αφηνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και την περνάμε απο το μούλτι.Ξαναβάζουμε την σάλτσα στο κατσαρολάκι, αφου έχουμε καθαρίσει απο τα κελύφη και έχουμε πλύνει τις γαρίδες, τις προσθέτουμε και αυτές και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο νερό και λίγο αλατάκι για οσο χρόνο αναφέρουν στην συσκευασία τους.


Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο δυόσμο για διακοσμηση..


Καλή όρεξη!