Το πιο εύκολο παγωτό του κόσμου!




Είναι γεγονός. Τα πιο απλά πράγματα στην ζωή, ειναι και τα πιο νόστιμα!


Υλικά 


2 μπανάνες
120 γρ Δάκρυα σοκολάτας γάλακτος ή κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βούτυρο
Τριμμένο μπισκότο για την επάλειψη ή ξηροι καρποί κοπανισμένοι, ή πολύχρωμη τρούφα για τουρτες.
Ξυλάκια για σουβλάκια κομμένα στα 2

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες στα δυο.
 
Τις περνάμε στα ξυλάκια και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Αφου τσεκάρουμε αν παγώσανε καλά οι μπανάνες μας προχωράμε στην επόμενη φάση.
Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε μπεν μαρι μαζι με το βούτυρο για να γυαλίσει και να απλώνεται πιο εύκολα. Εντωμεταξύ στρώνουμε σε ενα ταψι τα μπισκότα ή τους ξηρούς καρπούς.
Παιρνουμε ενα ενα παγωτό μπανάνας και με ενα κουτάλι απλώνουμε την σοκολάτα και την στρώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιου (αν το σκέυος σας για μπεν μαρι ειναι μεγάλο μπορείτε να βουτηξετε το παγωτο μέσα στο μπεν μαρι. Στην συνέχεια το "ρολάρετε" στο μπισκότο ή τους ξηρούς καρπούς. Το τελευταίο στάδιο πρέπει να γινει σχετικά γρήγορα ωστε να μην προλάβει η σοκολάτα να κρυώσει τελείως και να κολλήσουν επάνω της τα μπισκότα ή οι ξηροί καρποί..
Τα τρώτε αμέσως ή τα διατηρείτε σκεπασμένα στην κατάψυξη..

Καλή Επιτυχία!

Λογάκια



Η σύνθεση της μπανάνας ειναι τέτοια οπου γίνεται ένα τέλειο παγωτό. Οι κάπως παλιές μπανάνες γινονται ακομη καλύτερες γιατι ειναι πιο γλυκές. Μπορείτε να λιώσετε μπανάνες στο μουλτι, να ανακατεψετε μέσα δάκρυα σοκολάτας, να μοιράσετε το μείγμα σε μπολάκια και να τα παγώσετε. Θα έχετε και πάλι ενα φανταστικό παγωτό.

Διατροφικά στοιχεία

Οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο και καλή ποσότητα βιταμίνης Β6 για γερό ανοσοποιητικό και καλύτερη διάθεση.