Λεμονάτη κοτοσαλάτα και ψευτοκεφτέδες λαχανικών




Μια ελαφριά και δροσερή κοτοσαλάτα συνοδεία λαχανικοκεφτέδων στον φούρνο!

Υλικά

Για την σαλάτα


600  γρ κοτόπουλο ψητό ή βραστό κομμένο σε κομμάτια
200 γρ φέτα σε κομμάτια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (τετραγωνάκια)
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (τετραγωνάκια)
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
4-5 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε καρέ
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 λεμονι (το ξύσμα και τον χυμό του)
1/2 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού (αν δεν έχετε βάλτε 4-5 φύλλα βασιλικού και μια σκελίδα σκόρδο)
Αλάτι πιπέρι

Για τους ψευτοκεφτέδες


1 μέτρια μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1 μικρή πατάτα
1 φλιτζάνι ντοματάκι κονκασέ στραγγισμένο
1/2 κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
2 αυγά
6-7 κουταλιές της σούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγη πολέντα (καλαμποκάλευρο χοντρό, αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ψιλό σιμιγδάλι)
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

Για την σαλάτα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και περθχύνουμε την σαλάτα. Σκεπάζουμε με μεβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.




Για τους ψευτοκεφτέδες φούρνου

Σοτάρουμε σε τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι τριμμένο μαζι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον μαιντανό και τον δυόσμο. Αλατίζουμε ελαφρώς και αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και την πατάτα. Στιβουμε με τα χέρια μας τα τριμμένα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε τριπητό.  
Αλατίζουμε και αφηνουμε να στραγγίσουν για 15 λεπτά περίπου.
Βάζουμε το αλεύρι σε μια κούπα και το ανακατεύουμε με το μπείκιν πάουντερ και την ρίγανη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ξεπλένουμε το ντοματάκι κονκασέ και το στιβουμε καλά με τα χέρια. Το βάζουμε σε ενα μπολ και  προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, στιβουμε καλά τα λαχανικά που αφησαμε να στραγγίσουν και τα προσθέτουμε και αυτα, τα 2 αβγά, την φέτα, αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε λίγο λίγο το αλέυρι και ανακατευουμε καλά με κουτάλι.
Το μείγμα θα είναι υγρό, δεν πρέπει να ειναι ζύμη σφιχτή.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ενα ταψάκι πασπαλίζουμε με την πολέντα και το σουσάμι και στην συνέχεια κουταλιά κουταλιά αδειάζουμε το μείγμα δίνοντας τους  στρογγυλό σχήμα με την βοήθεια του κουταλιού. Πασπαλίζουμε απο πάνω με λίγη πολέντα και σουσάμι.
Ψηνουμε τα κεφτεδάκια για 25 λεπτά, γυρίζοντας τα πλευρά στο τέταρτο.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!!