Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα, πιπεριά και φέτα




Το συγκεκριμένο πιάτο ειναι πανεύκολο αρκεί να προσέξετε κάποια πραγματάκια.  Ειναι πολυ νόστιμο,γρήγορο και χωράει φαντασία αφου μπορείτε να γεμίσετε τα φιλέτα σας με ότι υλικά θέλετε. Θα το λατρέψετε..

Υλικά
 

2 φιλέτα χοιρινά - ψαρονέφρια (οχι πολυ μεγάλα)
4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
1 γλυκιά πιπεριά (κίτρινη, πορτοκαλί, πράσινη οτι σας αρέσει) κομμένη σε μπαστουνάκια
120 γρ σκληρή φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια
Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία




Θα ξεκινήσουμε με το να ανοίξουμε το ψαρονέφρι μας, ωστε να το κάνουμε  φιλέτα και να το γεμίσουμε. Μπορείτε να ζητήσετε απο τον χασάπη σας να το ανοίξει για να το γεμίσετε αλλά ειναι πολυ εύκολο και πάνω απο ολα αγχολυτικό :) να το κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι. Χρειάζεστε ενα κοφτερό, ίσιο και σχετικά λεπτό μαχαίρι.
Καθαρίζουμε τα ψαρονέφρια απο το περισσότερο εξωτερικό λίπος (αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε) και στην συνέχεια κόβουμε κάθετα τα ψαρονέφρια στην μέση. Διαλέγουμε το πάχος του φιλέτου που θέλουμε και χαράζουμε το κρέας μέχρι λίγο πριν την άκρη του. Το ανοίγουμε και συνεχίζουμε να κόβουμε την μέσα πλευρά ωστε να βγεί ενα ίσιο φιλέτο.  


 
  Επειδή ο Κώστας ειναι μικρός ακόμη και δεν μπορεί να τραβήξει βίντεο, δείτε εδώ τον κύριο με το σουπερ καπελάκι στο βίντεο που βοήθησε εμένα  να τα καταφέρω.
 
Αφού λοιπόν έχουμε ανοίξει τα φιλέτα μας και ειναι έτοιμα για γέμισμα, τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φιλέτου λιγη πιπεριά, λίγη λιαστή ντομάτα και φέτα. Τυλίγουμε τα ρολά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ενα βαθύ τηγάνι  το οποίο καλό θα ήταν να επιλέξετε να μην έχει πλαστικά μέρη ωστε να μπορεί να μπεί αργότερα στον φούρνο.. Αν δεν έχετε τότε θα χρειαστεί να σοτάρετε το κρέας στο τηγάνι και να το μεταφέρετε αργότερα σε ταψί. Ροδίζουμε καλά τα φιλέτα μας σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο απο ολες τις πλευρές. Μην βιάζεστε να τα γυρίσετε, οταν ειναι έτοιμα για γύρισμα θα ξεκολάνε ευκολα απο τον πάτο του τηγανιού. Μολις ροδίσουν καλά, μεταφέρουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψηνουμε για 30 - 35 λεπτά.
Οταν ειναι έτοιμο, αφαιρουμε τα φιλέτα απο το τηγάνι, τα αφηνουμε σε μια πιατέλα και σβήνουμε τα υγρά του τηγανιού με το κρασί. Σε αυτο το σημείο πρέπει να προσέξουμε το σκέυος να ειναι καυτό ωστε να εξατμιστεί αμέσως το αλκοολ απο το κρασί. Ντεγλασάρουμε (ξυνουμε τις νοστιμιές απο τον πάτο του τηγανιού, προσθέτουμε την μουστάρδα, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφου τα φιλέτα μας κρυώσουν λίγο, βγάζουμε προσεκτικά όλες τις οδοντογλυφίδες και τα κόβουμε σε φέτες κάπως διαγώνια με ίσιο μαχαίρι, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, πλιγούρι, πατάτες ή με μια δροσερή σαλάτα.

Καλή επιτυχία!