Τάρτα με μελιτζάνες, ντομάτες, πιπεριές και κάπαρη




Νόστιμη ζεστή και κρύα, ειναι εύκολη και οτι πρέπει για ταπεράκι στην παραλία.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
2 μελιτζάνες τσακώνικες ή μια φλάσκα
2 χρωματιστές γλυκές πιπεριές
2 ντομάτες σφιχτές ξεσποριασμένες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
100 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένα
1 αβγό
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγο βασιλικό
Αλάτι, Πιπέρι, λίγη ρίγανη

Διαδικασία



Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις αφηνουμε μέσα σε αλατόνερο για 30 λεπτά.
Συνεχίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε τετραγωνάκια (καρέ), Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε καρέ.
Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα μία θέση κάτω απο την μεσαία του φούρνου.
Στιβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζι με τις πιπεριές για 5 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και την κάπαρη, ανακατευουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και την ρίγανη και αποσύρουμε απο την φωτιά. 
Σε ενα μπολ χτυπάμε το αβγό με πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά που σοτάραμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ενα ταψάκι και τοποθετουμε την σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και τα λαχανικά.
Ψηνουμε για 50 λεπτά.




Καλή Όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!