Ζουμερές Χοιρινές Μπριζόλες και πατατούλες στον φούρνο



Σε αυτη τη συνταγή θα χρειαστεί να προσέξετε ενα πράγμα. Να μαρινάρετε τις μπριζόλες απο το προηγούμενο βράδυ. Μπορειτε να τις μαρινάρετε το λιγότερο 8 ώρες, αλλά θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα αν τις μαρινάρετε μια μέρα πριν.

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
5-6 μέτριες πατάτες
2 πορτοκάλια
2 μοσχολέμονα (lime)
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά μουστάρδα
2-3 κλαράκια θυμάρι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι, λίγη Ρίγανη


Διαδικασία


Ανακατεύουμε τους χυμούς απο τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, την μουστάρδα και χτυπάμε καλά με ενα πιρούνι να ανακατευτουν καλά. Στρώνουμε τις μπριζόλες σε ενα σκεύος, ριχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζουμε όλα μαζί με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφηνουμε στο ψυγείο απο το προηγούμενο βράδυ. Όποτε το θυμόμαστε μέσα στη μέρα, τις γυρίζουμε δυο τρεις φορές μέσα στην μαρινάδα.
Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, κοβουμε τις πατάτες σε κύβους (μεγαλούτσικους γιατι θα μαζέψουν) τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε ενα ταψί.
Αφαιρουμε τις μπριζόλες απο την μαρινάδα και τις αφηνουμε στην άκρη. Πετάμε τα κρεμμύδια απο την μαρινάδα και την προσθέτουμε στις πατάτες. Ψηνουμε τις πατάτες για 45 λεπτά.
Εντωμεταξύ αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη. Ζεσταινουμε ενα τηγάνι και τις ροδοκοκκινίζουμε και απο τις δυο πλευρές. Τις αφηνουμε στην άκρη σκεπασμένες.
Αφου περάσει το 45λεπτο, βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες, τις κάνουμε λίγο στην άκρη και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και  ψηνουμε μπριζόλες και πατάτες για άλλα 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

Λογάκια

Τις μπριζόλες τις περνάμε απο το τηγάνι για να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν πιο κριτσανιστές. Αν επιλέξετε να τις βάλετε κατευθείαν στον φούρνο θα παρατείνετε τον χρονο στα 45 λεπτά.