Εύκολο Cheesecake σε ρολό με πλεξίδα!

Οπως ξέρετε το ανθότυρο ειναι ένα φρέσκο τυρί που πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.. Και επειδή στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα έφτιαξα ενα πανεύκολο γλυκάκι στο πι και φι με το ανθότυρο που περισσεψε απο τα κανελόνια. Είναι ένα cheesecake με μαρμελάδα φράουλα τυλιγμένο σε ρολό με πλεξίδα απο ζύμη για κρουασάν. Το στόλισα με ενα απλό γλάσο απο γιαούρτι και άχνη ζάχαρη και το συνόδευσα με φραουλίτσες. Εσεις αν θέλετε περισσότερη μαρμελάδα στολίστε το με αυτήν ή με σιρόπι φρούτων.. 

Υλικά

1 πακέτο φρέσκια ζύμη για κρουασάν (στα ψυγεία)
250 γρ ανθότυρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας αλέυρι
Προεραιτικά λίγη βανίλια

4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Για το γλάσο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ανακατεύουμε με κουτάλι την κρυσταλλική ζάχαρη με τα τυριά και το αλεύρι.
Ανοίγουμε και απλώνουμε όλη την ζύμη κρουασάν σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψάκι.


Την πατάμε  ελαφρώς με τα χέρια μας στα σημεία που έχει τις ενώσεις ωστε να έχουμε περίπου ένα ενιαίο φύλλο. Απλώνουμε στο κέντρο κατα μήκος 2 κουταλιές απο την μαρμελάδα και απο πάνω προσθένουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των τυριών. Απο πάνω απο το τυρί προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα. Κόβουμε διαγωνίως σε παράλληλες λωρίδες την ζύμη που προεξέχει απο την γέμιση.


Ξεκινάμε να διπλώνουμε τις λωρίδες την μία πάνω στην άλλη δημιουργώντας "πλεξίδα" και κλείνουμε το ρολό μας. Προσέχουμε να μην αφησουμε άνοιγμα στα πλάγια του γλυκού γιατι θα χυθεί η γέμιση. Αφήνουμε λίγα ανοίγματα απο πάνω (μας διευκολύνουν οι πλεξίδες)  ή αφού το τυλίξουμε το τρυπάμε με ενα πιρούνι σε μερικά σημεία πάνω πάνω.


Ψηνουμε το γλυκό για 30 - 35 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου. Μετά το τέλος του χρόνου το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. Χτυπάμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, και με ενα κουτάλι στολίζουμε το γλυκό.



Σερβίρεται σε φέτες με φρέσκα φρούτα..

Καλή Επιτυχία!