Dutch Baby Pancakes - Τηγανίτες φούρνου με φρούτα

Το συγκεκριμένο Dutch αναφέρεται στους Γερμανούς μετανάστες της Βόρειας Αμερικής. :) Το Deutsch οι Αμερικάνοι το προφέρανε σαν Ντατς και με τα χρόνια έγινε Dutch. Ένα γερμανικό εστιατόριο στο Seattle λοιπόν ξεκίνησε το 1900 να σερβίρει αυτές τις τηγανίτες φούρνου, οι οποίες φουσκώνουν και αμέσως μετά πέφτουν στο κέντρο τους, παρουσιάζοντας μια ""δραμματική" ρουστίκ εικόνα.
 Συννήθως σερβίρονται πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη αλλά θα τις δείτε και με σιρόπι, λεμόνι ή φρούτα. Δεν ειναι γλυκές (εγώ προσθεσα στη ζύμη 1 κουταλιά της σούπας μέλι το οποίο όμως δεν ακουγεται καθόλου στην γεύση) και ειναι ιδανικές για πρωινό..
Ειναι πανεύκολες στην παρασκευή τους, τις βάζετε στον φούρνο και σε 20 λεπτάκια ειναι έτοιμες!










Υλικά (για 6 κουπάκια)


6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 αβγά
1κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 κούπα κομμένα φρούτα
6 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Παίρνουμε τα πυρίμαχα κουπάκια μας και βάζουμε απο μια κουταλιά βούτυρο στο καθένα. Τα τοποθετούμε στον φούρνο (ας μην έχει προθερμανθεί ακόμη, δεν μας ενδιαφέρει σε αυτη τη φάση, θέλουμε απλώς να λιώσει το βούτυρο).
Χτυπάμε τα αβγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και μετά το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Φοράμε τα γαντάκια μας και βγάζουμε τα κουπάκια απο τον ζεστό φουρνο. Με ενα πινέλο λαδώνουμε καλά τα τοιχώματα του κάθε μπολ με το βουτυρο που έχει λιώσει. Βάζουμε στο κέντρο απο 1 κουταλιά μαρμελάδα και προσθέτουμε απο πάνω το μείγμα απο τις τηγανίτες που έχουμε έτοιμο. Βάζουμε τόσο μείγμα όσο τα 2/3 της χωρητικότητας που έχουν τα κουπάκια.

Στο κέντρο απο πάνω βάζουμε μερικά κομμένα φρουτάκια.
Ψηνουμε τις τηγανίτες για 20 λεπτά, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Καλή Όρεξη!