Γαλλική πίτσα με κρεμμύδια, αντσούγιες και κουκουνάρι ( Pissaladiere)

Μια κλασσική και πανεύκολη συνταγή της Νότιας Γαλλίας,. Mια "λευκή" (χωρις σάλτσα ντομάτας) πίτσα  με κρεμμύδια, αντσούγιες  και κουκουνάρια. Εμεις την αγαπάμε πολύ και ειδικά ο μικρός Κώστας!
Μη τη φοβηθείτε, η γλυκύτητα των κρεμμυδιών έρχεται σε αντίθεση με τη δυνατή γεύση της αντσούγιας και το κουκουνάρι συμπληρώνει με μια ευχάριστη γεύση ξηροκάρπιου. Η κλασσική συνταγή δεν περιέχει κουκουνάρι, περιέχει ελιές αλλά νομίζω ότι και το κουκουνάρι της ταιριάζει.. 
Είναι ένας τέλειος μεζές για ουζάκι ή λευκό ξηρό κρασί.




Υλικά


Ζύμη για 1/2 κιλό ψωμί (Μπορείτε να την κάνετε και με σφολιάτα αλλά την επιβαρύνετε με λιπαρά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κατεψυγμένη ζύμη για πίτσα)
4-5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
15 μικρές αντσούγιες σε λάδι
Λίγο θυμάρι ή ρίγανη
1 χούφτα κουκουνάρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Διαδικασία


Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15 λεπτά).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Λαδωνουμε καλά ενα στρογγυλό ταξάκι και με τα χέρια μας στρώνουμε την ζύμη όσο μπορουμε πιο λεπτή (μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε και πλάστη για το άνοιγμα).
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και απλώνουμε τα κρεμμύδια. Απο πάνω σκορπίζουμε εδώ και εκεί τις αντσούγιες και τέλος αραδιάζουμε τα κουκουνάρια.
Ραντίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψηνουμε την πίτσα για 20 - 30 λεπτά.


Καλή Όρεξη!