Αυγά μάτια σε κορνίζα για πρωινό!



Ε τώρα πια θα έχετε καταλάβει ότι το θέμα του πρωινού το βλέπω  σαν project και ψάχνω να βρω διάφορες συνταγές. Αν έχετε και εσείς κάποια υπόψιν σας μη διστάσετε να μου στείλετε!
Τα Σαββατοκύριακα προσπαθούμε να τρώμε ενα πραγματικά καλό πρωινό και στην συνέχεια μας "τρώνε" με την σειρά τους οι δρόμοι γιατι όπως καταλαβαίνετε θέλουμε να προλάβουμε τις καλοκαιρίες πριν έρθει ο χειμώνας και κλειστούμε στο καβούκι μας να χαζεύουμε το χιονι απο το παράθυρο..
Τα αυγουλάκια αυτά ειναι πανεύκολα, παιχνιδιάρικα αλλά και τόσο "σοφά" επινοημένα! Το αυγό ψήνεται μέσα στην στρογγυλή τρύπα που έχουμε κάνει στο ψωμί του τοστ και σε χρόνο dt έχουμε ενα αυγό μάτι (ψημένο αναλόγως την προτίμηση μας) μέσα σε μια κορνίζα απο φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί!
Σας το λέω, έχει πολύ πλάκα, ειναι πανέυκολο και νόστιμο! Δοκιμάστε το!!!


Υλικά ( 4 άτομα)

4 φέτες ψωμί για τοστ
4 αυγά
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο βούτυρο
Μπέικον σε λωρίδες (Προαιρετικά)

Διαδικασία

Το μπέικον μπορούμε να το ψήσουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς, βαζοντάς το σε αντικολλητικό χαρτί. Ψηνουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ενας άλλος τρόπος είναι να το ψήσουμε σε ενα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το λίπος του και να κριτσανίσει. Όταν τελειώσουμε το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, πετάμε το λίπος απο το τηγάνι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και προχωράμε στα αυγά..
Παίρνουμε ενα ποτήρι ή ενα κουπατ και κόβουμε το κέντρο της κάθε φέτας. Κρατάμε το μέρος της ψίχας που κόψαμε.
Βάζουμε λίγο βουτυρο σε ενα τηγανάκι και το κουνάμε να πάει το βουτυρο παντού. Τοποθετούμε την φέτα του ψωμιού και το στρογγυλό κομμάτι της ψίχας. Ψηνουμε για 2 λεπτά και γυρίζουμε τα ψωμιά. Σπάμε ενα αυγό σε ενα μπολάκι και το ρίχνουμε στο τηγάνι μέσα στην τρύπα της φέτας του τοστ.


Σκεπάζουμε με καπάκι (ωστε να ψηθεί καλά το αυγό). Το πόσο ψημένο το θέλει ο καθένας ειναι θέμα προσωπικό.. αλλοι το προτιμούν μελάτο και αλλοι καλά μαγειρεμένο.

Μελάτο
Προσωπικά μου αρέσει κάτι στο ενδιάμεσο, να μην τρέχει ο κρόκος αλλά να ειναι ζουμερός και νόστιμος..

Μέτρια ψημένο ( My favourite)
Οταν λοιπόν το αυγό ειναι μαγειρεμένο όπως το προτιμάμε, μεταφέρουμε με σπάτουλα την φέτα με το αυγό στο πιάτο μαζι με το κομμάτι της ψίχας. Στολίζουμε με το μπείκον και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκων φρούτων!



Καλό Σαββατοκύριακο!!!