Σιροπιαστό κέικ με μοσχολέμονα και μικρά φρούτα







Υλικά

Για το κεικ
200 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
Ξύσμα απο δυο ακέρωτα μοσχολέμονα ( Εγω χρησιμοποίησα το ξύσμα απο 1 πορτοκάλι και το ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο)
4 αυγά
170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ αμύγδαλο σε σκόνη (χτυπάμε ασπρο αμύγδαλο στο μούλτι)
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
200 γρ φρούτα (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα) ψιλοκομμένα ( μπορειτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρουτάκι σας αρέσει απλά το ψιλοκόβετε)

Για το σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
50 γρ νερό
χυμός απο 2 μοσχολέμονα
ξύσμα απο 1 μοσχολέμονο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα στρογγυλό ταψάκι.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με την σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και το ξύσμα απο το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα απο τα στερεά υλικά μας (αλεύρι-σκόνη αμυγδάλου) και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ενα ομοιόμορφο μείγμα. Το αδειάζουμε στο ταψάκι και απλώνουμε απο πάνω τα ψιλοκομμένα φρούτα. Ψηνουμε για 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Οταν κρυώσει το κεικ μας, προχωράμε στο σιρόπι σιγοβράζοντας για λίγα λεπτά τα υλικά του σιροπιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε το κρύο κεικ με το καυτό σιρόπι και αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει..






Καλό Σαββατοκύριακο!!