Σοκολατοκεκάκια με πραλίνα φουντουκιού, φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια


Καιρό είχα να σας γλυκάνω.. τώρα το αποφάσισα θα προσπαθήσω κάθε Παρασκευή να σας έχω γλυκάκι.. Σήμερα λοιπόν σας έχω την παραλλαγή μια συνταγής που παρουσιάστηκε στο Αμερικάνικο master-chef του πρώτου κύκλου, και τι άλλο θα μπορούσε να είναι? Cupcakes φυσικά, τα οποία όμως εγώ έκανα πιο ελαφριά, αφου δεν χρησιμοποίησα την κανονική πλούσια επικάλυψη της συνταγής γεμάτη βούτυρο και ζάχαρη. Πλούσια σε γεύση δεν λέω αλλά τέλος πάντων εγώ την προσπέρασα.
Εσεις αν θέλετε την φτιάχνετε κανονικά.



Υλικά


2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης
1/2 κούπα φουντούκια
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού


Για την πλούσια επικάλυψη
140 γρ τυρί κρέμα
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού


Για την δική μου ελαφριά εκδοχή
150 γρ τυρί κρέμα
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού


Διαδικασία


Λιώνουμε σε μπεν μαρι τις σοκολάτες.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με μιξερ το βουτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και την βανίλια. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ωστε να ξαναρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα υλικά που κολάνε στα τοιχώματα του μπολ. Χοντροκόβουμε  2 κουταλιές της σούπας απο τους ξηρούς καρπούς και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά και συεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα μέχρι να έχουμε ενα αφράτο μείγμα για κεικ. σταματάμε το μιξερ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Με τη σπάτουλα (ή με κουτάλι ) ανακατεύουμε απαλά τη πραλίνα μέσα στο μείγμα (δε θέλουμε να διαλυθεί εντελώς μέσα στο μείγμα).
Στρώνουμε τα χαρτάκια μας για τα cupcakes στο ειδικό ταψάκι και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες
Ψήνουμε τα κεκάκια για 25 λεπτά, τα βγάζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη χτυπώντας την κρέμα με το βουτυρο να αφρατέψουν και σιγά σιγά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε την πραλίνα και δεν την διαλύουμε τελείως, απλά την ανακατεύουμε όπως κάναμε και στο μείγμα του κεικ. Τοποθετουμε την επικάλυψη σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια.
Μπορείτε να δειτε στο παρακάτω βιντεάκι 4 τεχνικές για το στόλισμα

Στην δική μου εκδοχή απλά χτυπησα το τυρί με την ζάχαρη, στο τέλος πρόσθεσα την πραλίνα και χρησιμοποιώντας μαχαιράκι στόλισα ελαφρώς τα cupcakes. 
Τέλος πρόσθεσα τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς..
Καλό Σαββατοκύριακο!