Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, ρόδι και κουκουνάρι


Πάει λοιπόν πέρασε και το Halloween και φτάσαμε στον Νοέμβριο..
Καλό μήνα! Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Ε καλά δεν ξυπνάω με το Jingle bells επειδή μπήκε ο Νοέμβριος αλλά.. να μην αρχίσουμε να βλέπουμε ιδέες για γιορτινά τραπεζώματα? Καταλαβαίνω και βλέπω την στεναχώρια στην Ελλάδα αλλά πιστεύω ότι ειδικά σε τέτοιους καιρούς πρέπει να τονώνουμε όσο μπορουμε την θετική μας διάθεση...
Μια γιορτινή πρόταση λοιπόν σας έχω σήμερα..



Υλικά (Για μια πιατέλα  σαλατιέρα)


400 - 500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 λωρίδες μπεικον κομμένο σε κομματάκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ρόδι
2/3 κούπας ζωμό λαχανικών (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα λαχανάκια)
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Διαδικασία


Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα λαχανάκια, βράζουμε αρκετό νερό στον βραστήρα, αδειάζουμε τα αχανάκια σε ενα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βραστό νερο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετουμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κουκουνάρι. Κουνάμε το τηγάνι να το καβουρδίσουμε και το αδειάζουμε σε ενα πιατάκι.
Ξαναβάζουμε το τηγανι στην φωτιά, χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια και προσθέτουμε το μπέικον. Το αφηνουμε να σιγοψηθεί, να αποβάλει το λίπος του και να γίνει τραγανό. Οταν είναι έτοιμο το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πετάμε το λίπος απο το τηγάνι (δεν το σκουπίζουμε) προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και το αφηνουμε να καραμελώσει. Το αφαιρούμε και το αφηνουμε στην άκρη μαζί με το μπείκον.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρεσκα λαχανάκια, κόβουμε τα κάτω σκληρά μέρη και τυχον κίτρινα φύλλα και  τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζι με τον ζωμό. Τα αφηνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν. (10 λεπτά)
Αν χρησιμοποιήσουμε τα κατεψυγμένα τα σουρώνουμε απο το βραστό νερό και τα ριχνουμε στο τηγάνι. Τα αφηνουμε χωρις υγρό να "στεγνώσουν" στο τηγάνι. (10 λεπτά).
Σερβίρουμε τα λαχανάκια με το μπείκον, τα κρεμμύδια, το ρόδι και το κουκουνάρι.
Τέλος προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, μαυρο πιπέρι και σερβίρουμε..!


Καλή Όρεξη!


Halloween

Λοιπόν περάσαμε πολύ ωραία στο Halloween, ξεποδαριαστήκαμε κανονικά και γεμίσαμε σοκολατάκια, καραμέλες, γλυφιτζούρια, πατατάκια κτλπ... Πραγματικά δεν ήξερα που να τα βάλω και αμέσως μόλις φτάσαμε στο σπίτι δεν ήξερα που να τα κρύψω! :) Τα σπίτια ήταν στολισμένα με τρομακτικά διακοσμητικά και μερικά ήταν πραγματικά άξια θαυμασμού! Μερικοί σπιτονοικοκύριδες ήταν ντυμένοι κακάσχημες μάγισσες ή ζόμπι και περίμεναν πίσω απο την πόρτα να τρομάξουν τα παιδιά που πηγαινοερχόταν για  να πάρουν τα γλυκά τους.. Στη θέα του δικού μου μικρού  και του φίλου του  ( κάτω απο 3 ετών και οι δύο)  τρομοκρατούνταν οι ίδιοι και κρυβόταν φωνάζοντας την αναπληρωματική κυρία (που δεν ηταν ντυμένη τρομακτικά) να δώσει τα γλυκά στα μωρά..
Το μικρό μου έτρεχε στα σπίτια και φώναζε "Τουικ ο Τουιτ"  Trick or Treat.. χαχα! Ηταν πολύ χαριτωμένος.. ειμαι χαζομαμά τι να κάνουμε!


Και του χρόνου!!!