Χοιρινό κατσαρόλας με λαχανικά και αρωματικό ρύζι


Αγαπημένο εύκολο φαγάκι σήμερα μαζί με κάποιες πληροφορίες και οδηγίες για το ρύζι basmati.
Χοιρινό στην κατσαρόλα με καρότα, μανιτάρια, πράσα, σέλερι, σε μια πλούσια σάλτσα συνοδεία αρωματικού ρυζιού.. Το basmati είναι η πιο υγιεινή επιλογή λευκού ρυζιού που μπορείτε να κάνετε, γιατι σε σχέση με τα άλλα ρύζια έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και περισσότερες φυτικές ίνες.
Εκτός απο την συνταγή, να σας πώ ότι ο Chef Jeff χαρίζει δωρεάν και ηλεκτρονικά  το νέο βιβλίο μαγειρικής του που θα κυκλοφορήσει, με την διαφορά ότι στην ηλεκτρονική έκδοση δεν υπάρχουν φωτογραφίες.. Υπάρχουν όμως όλες οι συνταγές αν θέλετε να τις διαβάσετε.. Οι συνταγές γινονται γρήγορα, με λίγα υλικά και υπάρχουν και διατροφικές πληροφορίες για κάθε πιάτο...Το βιβλίο ειναι στα Αγγλικά..
Για να το κατεβάσετε θα πάτε σε αυτό το link  θα καταχωρήσετε στο πλαίσιο δεξιά το email σας και εκεί θα σας έρθει άλλο link για το download..



Υλικά


700 γρ χοιρινό για κατσαρόλα σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 πράσα πλυμμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας αλέυρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε 300 γρ ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 1/2 κούπα μανιτάρια
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε λωρίδες
1 κιτρινη πιπεριά σε λωρίδες
Για το ρύζι
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 κούπες κρύο νερό
1 αστεροειδής γλυκάνισος 
Αλάτι


Διαδικασία


Τοποθετούμε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε καλά απο όλες τις πλευρές. Δεν βιαζόμαστε να γυρίσουμε το κρέας, θέλουμε να πάρει αυτο το χρυσοκαφέ χρώμα της νοστιμιάς!
Αφαιρουμε το κρέας και το αφηνουμε στην άκρη σκεπασμένο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.. Σβηνουμε με τον ζωμό και επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε το χοιρινό σκεπασμένο για 1 ώρα και 1 τέταρτο. ενδιάμεσα ανακατεύουμε που και που. Μετά το πέρας του χρόνου, προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλο ένα τέταρτο με 20 λεπτά και σβήνουμε την εστία.
Εντωμεταξύ βάζουμε το ρύζι σε αλατισμένο κρύο νερό μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και τοποθετουμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφηνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Δεν ανοιγουμε το καπάκι όσο μαγειρεύεται και όταν περάσει ο χρόνος, πάλι δεν ανοίγουμε το καπάκι τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αυτος ο τρόπος θα επιτρέψει στο ρύζι να ψηθεί στους ατμούς του και να ειναι αφράτο τόσο στην επιφάνεια όσο και στα κάτω στρώματα. Οταν ανοιξουμε το καπάκι, το αφρατεύουμε χρησιμοποιώντας ενα πιρουνι.
Σερβίρουμε το ρυζάκι με το χοιρινό..






Καλή Όρεξη!