Ψάρι φιλέτο με κρούστα απο λιναρόσπορο και φρέσκα αρωματικά




Γειά σας, τι κάνετε? Πως πάτε εκεί κάτω, πήρατε καθόλου τα πάνω σας ? Ελπίζω πως ναι.
Σημερα σας έχω ενα γεύμα σουπερ υγιεινό, ουσιαστικά θρεπτικό και ελαφρύ. Οι γιορτές έρχονται οπου ναναι και λίγο πολύ όλοι θα κάνουμε τις υπερβολές μας.. 
Δεν νομίζετε ότι ειναι καλή μέρα σήμερα να αρχίσουμε να μαζευόμαστε και να είμαστε κάπως εγκρατείς? 
Η συγκεκριμένη συνταγή ειναι του Σεφ Γιάννη Λουκάκου και ειναι πραγματικά ένα απλό, νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.  Τον λιναρόσπορο τον έμαθα απο την μαμά μου γιατι γενικά στην Βόρεια Ελλάδα τον χρησιμοποιούν σε διάφορες συνταγές - ροφήματα κτλπ. Ειναι η καλύτερη πηγή σε λινολεικό οξύ, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει και αναδομεί τα κύτταρα!.. Εγώ να σας πω ότι όταν ψήνεται όπως στην συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμος, τραγανός, τέλειος!



Υλικά


4 φιλέτα ψαριού
4 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο αλεσμένο στο μουλτι
4 κουταλιές ψίχα ψωμιού τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μονο το πράσινο μέρος
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι - Πιπέρι


Για την ελαφριά σάλτσα
100 ml λευκό κρασί
1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
100  ml νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο, την ψίχα, το ελαιόλαδο, τον μαιντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το θυμάρι ή την ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και καλύπτουμε την πάνω πλευρά τους με την κρούστα.
Τοποθετουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά (εξαρτάται απο το πόσο μεγάλο ειναι το ψάρι).
Βάζουμε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε το κρασί με το λεμόνι και το νερό μέχρι να συμπηκνωθεί το υγρό και να μείνει το μισό. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το συμπηκνωμένο υγρό με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το ψάρι με την σάλτσα του.


Καλή Όρεξη!!