Η δική μου καλύτερη Caesar


Τι κάνετε? Καινουργια εβδομάδα και ελπίζω σιγά σιγά να πάρουμε τα πάνω μας..
Σημερα σας έχω πως να φτιάξετε απο το μηδέν την Caesar Salad..
Εχουν περάσει 15 χρόνια απο τότε που δοκίμασα για πρώτη φορά την διάσημη σαλάτα.. Μου άρεσε πολύ σαν πρώτη εμπειρία και απο τότε μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει από επαγγελματίες μάγειρες  άπειρες εκδοχές και την έχω φτιάξει στο σπίτι άλλες τόσες.. Σήμερα σας έχω αυτήν στην οποία έχω καταλήξει και νομίζω ότι ειναι πολύ καλή.. Κανονικά η σαλάτα αυτή δεν περιέχει μπέικον αλλά ούτε κοτόπουλο ή γαρίδες όπως θα την βρείτε σε πολλά εστιατόρια. Προσωπικά σε μένα αρέσει η προσθήκη μπέικον αλλά εσεις αν θέλετε δεν το βάζετε ή επιλέγετε μία πρωτείνη του γούστου σας... Η σύγχρονη εκδοχή για το dressing  γίνεται με φιλέτα αντσούγιας και ειλικρινά σας το λέω δεν πρόκειται να καταλάβετε το ψάρι στην σαλάτα.. Παρολαυτα αν εσεις δεν θέλετε ουτε καν να δοκιμάσετε να την φτιάξετε με αντσουγια, μπορείτε να αυξήσετε σε 1 1/2 κουταλάκι την 
Worcestershire sauce..Πάμε?


Υλικά

Για τα κρουτον
1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι

Για την σαλάτα
4 φέτες μπέικον
2 μαρούλια καλά πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πλυμμένα και ψιλοκομμένα κυρίως το πράσινο κομμάτι

Για το dressing
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 φιλέτα αντσούγιας πλυμένα και στεγνωμένα
1 κρόκος απο ένα μεγάλο βρασμένο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρα Dijon
1 λεμόνι (τον χυμό του)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι απο κοκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire sauce
Αλάτι - Πιπέρι
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις λωρίδες μπέικον να βγάλουν το λίπος τους και να ξεροψηθούν. Αφαιρούμε και αφηνουμε σε χαρτί κουζίνας. Πετάμε το λίπος.
Βάζουμε το αυγό σε σκεύος μεσα σε κρύο νερό και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με καπάκι και αφηνουμε το αυγό μέσα στο βραστό νερό τουλάχιστον 10 λεπτά. Με αυτο τον τρόπο το αυγό θα βράσει τέλεια και δεν θα σχηματίσει στον κρόκο το πράσινο "σταφανάκι".
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ψωμί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.  Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σε ενα ταψάκι και ψηνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφηνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τις αντσούγιες, τον κρόκο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την  Worcestershire sauce, αλάτι πιπέρι και χτυπάμε να αναμειχθουν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 2-3 δόσεις και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές το dressing μας.
Η συγκεκριμένη ποσότητα του dressing, φτάνει για 2-3 εφαμοργές, αναλόγως πόσο πλούσια θέλουμε την σαλάτα μας. Αυτο που θα μας περισσέψει το κρατάμε στο ψυγείο εως και μια εβδομάδα.

Ανακατεύουμε τα μαρούλια με τα κρεμμυδάκια και την παρμεζάνα. Κοβουμε το μπείκον σε κομμάτια και το προσθέτουμε και αυτό στην σαλάτα. Προσθέτουμε τα κρουτον και περιχύνουμε με το dressing..

Καλή Όρεξη!