Μοσχαράκι Τας Κεμπάπ



Μαμαδίστικο φαγητό, απλό και πεντανόστιμο απο τα αγαπημένα μου!
Τας κεμπάπ λαχταριστό, τρυφερό, αρωματικό με χιονάτο και βουτυράτο ρυζάκι. Φυσικά σερβίρεται και με απαλό πουρέ!


Υλικά

500 γρ μοσχάρι ποντίκι/χτένι/κιλότο κομμένο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτήρι πολτό ντομάτας ή 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
5 ολόκληρα μπαχάρια
8-10 ολόκληρα μαύρα πιπέρια
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη (προαιρετικά)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προαιρετικά 1/2 κούπα ψιλοκομμένη γλυκιά πιπεριά
 Αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε 3 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μολις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος πλυμμένα, στεγνωμένα, αλατισμένα και τα ροδοκοκκινίζουμε απο όλες τις πλευρές. Δεν βιαζόμαστε να τα γυρίσουμε, θα ξεκολλάνε εύκολα όταν είναι έτοιμα να γυρίσουν.
Αφού ροδοκοκκινήσουμε το κρέας το αφαιρουμε απο την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε πιάτο σκεπασμένο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα καραμελώνουμε.
Προσθέτουμε και πάλι το κρέας μαζί με τα ζουμάκια του, προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, ζεστό νεράκι ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας, το ξύδι, τα μπαχαρικά,την δάφνη, την ζάχαρη και αλατίζουμε.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για μία ώρα και 30 λεπτά ή ώσπου να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρεατάκι.  
Αν χρησιμοποιήσουμε και τις γλυκές πιπεριές τις προσθέτουμε στο φαγητό το τελευταίο μισάωρο.

Για το ρύζι, εγώ χρησιμοποίησα Basmati. Βάζουμε μια κούπα καλά πλυμένο ρύζι σε ενα κατσαρολάκι, προσθέτουμε δυο κούπες κρύο νερό, αλάτι, και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν πάρει βράση, προσθέτουμε 1 κουταλιά βουτυρο, χαμηλώνουμε την ένταση στο χαμηλό και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10-15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Οταν περάσει ο χρονος βγάζουμε το κατσαρολάκι απο το μάτι και αφηνουμε το ρύζι με το καπάκι του να αφρατέψει τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά
Καλή Όρεξη!!!