Μελομακάρονα γεμιστά με σοκολάτα

Καλές γιορτές λοιπόν σας εύχομαι! Καλά Χριστούγεννα, να περάσετε όλοι όμορφα, να αφήσετε όλες τις στεναχώριες και τις ανασφάλειες στην άκρη, να αισθανθείτε ανέμελοι, να απολάυσετε την συντροφιά των αγαπημένων σας ανθρώπων, της οικογένειας και των φίλων σας.  Να ξεφύγετε και λίγο.. ;)

Υλικά (60 μελομακάρονα)


1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο τριμμένο
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
1000 - 1100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (8 - 8 1/2 κούπες)
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση
1/4 της κούπας τριμμένη καρυδόψιχα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κονιακ
1/4 κούπας σοκολάτα σε δάκρυα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια μέλι
100 ml κονιακ

Διαδικασία


Ετοιμάζουμε το σιρόπι σιγοβράζοντας την ζάχαρη με το νερό και το μέλι. Ξαφρίζουμε όσο μπορουμε το σιρόπι και μόλις το δουμε να δένει προσθέτουμε το κονιάκ (Μπορείτε να το παραλείψετε). Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλέυρι και προσθέτουμε την σόδα, το αλάτι και το μπεικιν. Ανακατεύουμε και αφηνουμε στην άκρη.
Σε ενα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα λάδια, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα. 

Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς, δεν θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπεικιν, σόδα). Οταν το αλεύρι σχεδόν απορροφήσει τα υγρά, ζυμώνουμε ελαφρώς το μείγμα, ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλουν ζύμωμα.



Πάμε στην γέμιση, ανακατευουμε την καρυδόψιχα με το μέλι, αραιώνουμε με το κονιάκ (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολ τότε αντικαταστήστε με λίγο χυμό πορτοκαλιού) και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Παίρνουμε ενα μικρό μπαλάκι απο την ζύμη το πλάθουμε στρογγυλό και πλατύ στο χέρι μας και προσθέτουμε στο κέντρο λίγο απο την γέμιση. Δεν τα κάνουμε μεγάλα.
Κλείνουμε το μελομακάρονο και με ενα πηρούνι ή με ενα μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες ή χαράζουμε τα μελομακάρονα.
Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βάζουμε λίγα λίγα τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο  σιρόπι και τα αφηνουμε ενα λεπτό γυρίζοντας τα μία φορά. 

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετουμε σε μεγάλο δίσκο κάνοντας μόνο μια στρώση, ριχνουμε απο πάνω μία κουτάλα (που σερβίρουμε την σουπα) σιρόπι (αν τα θέλουμε πολύ μελωμένα) και πασπαλίζουμε με καρύδι. Τα αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι το βράδυ και την άλλη μέρα μπορουμε να προσθέσουμε και άλλα απο πάνω σε πολλές στρώσεις..


Αποτελέσματα Giveway


Η λίστα 




1ο βιβλίο - Sticky Chewy Messy Gooey.. Treats for Kids
Στην Κωνσταντίνα και το " Sabor  "


2o βιβλίο - Soup Bowl
Στην Έφη και το "Η Μάνα του λόχου"


Ελπίζω να τα χαρείτε κορίτσια!


Καλά Χριστούγεννα με υγεία, χαρά, ευαισθησία, αλληλεγγύη και αγάπη για όλο τον κόσμο!
*******************************************
Τελευταία μέρα πριν την Παραμονή και σας έχω μελομακάρονα. Εγώ τα έκανα την προηγουμενη εβδομάδα για ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ που είχα να πάω και το διοργάνωσε ένα group που λέγεται "Foodies in Toronto" Σε αυτο το πάρτυ όλοι πήγαμε τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ανάλογα με την Εθνικότητά μας και την κουλτούρα μας. Εγώ λοιπόν πήγα μελομακάρονα μια και αυτά, ο μπακλαβάς και το κανταίφι είναι απο τα αγαπημένα μου Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Περισσότερα για το πάρτυ θα σας πώ την άλλη εβδομάδα και αυτό επειδή περιμένω φωτογραφίες!  Πήγα 36 μελομακάρονα στο πάρτυ και κράτησα στο σπίτι τα υπόλοιπα. Τα φάγαμε και εκείνα και τώρα πρέπει να φτιάξω άλλη δόση για την Πρωτοχρονιά....
Τα μελομακάρονα αυτά είναι τραγανά αλλά μελωμένα. Σκάει και η σοκολάτα απο μέσα και... μμμμ