Εξωτική Σούπα με πράσο και Θαλασσινά



Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος φίλοι μου!
Η πρώτη συνταγή της νέας χρονιάς είναι διαφορετική απο τα συννηθισμένα, με υλικά που τα βρίσκουμε εύκολα. Μη φοβηθείτε να την φτιάξετε, αν και είναι διαφορετική, η γεύση της δεν θα σας φανεί παράξενη και ξένη. Να σας πώ για το γάλα καρύδας ότι δεν το καταλαβαίνετε καθόλου στην γεύση σαν καρύδα, αυτό σας το λέω γιατι προσωπικά εγώ δεν είμαι φίλη της καρύδας. Είναι μια πεντανόστιμη και θρεπτική σουπίτσα. Δοκιμάστε την!


Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 πράσα πλυμμένα και κομμένα σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας αλέυρι
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1/2 κούπα γάλα καρύδας
500 γρ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
250 γρ φιλέτο ψαριού κομμένο σε μπουκιές
1 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγγόν
Ξύσμα απο μισό μοσχολέμονο ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι με το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι σκορπίζοντάς το με το κουτάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, το ψάρι, το εστραγγόν, το ξύσμα και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά να βράσουν τα θαλασσινά και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε.Τέλος πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μοιράζουμε την σούπα στα πιάτα.

Καλή Όρεξη!!!