Ρόφημα Σοκολάτας "Βιενουά" με μπαχαρικά και πορτοκάλι





Σήμερα Παρασκευή, κανονικά θα είχα ένα γλυκό στο Captain Cook, με τόσα γλυκά όμως που φάγαμε όλες αυτές τις μέρες αποφάσισα να το αποφύγω.. Ανταυτού λοιπόν, σας έχω σήμερα ένα αγαπημένο ρόφημα σοκόλάτας, αρωματισμένο με μπαχαρικά για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας. Τι καλύτερο για μία κρύα μέρα του Χειμώνα? Άκουσα ότι το Σαββατοκύριακο θα έρθει κακοκαιρία στην Ελλάδα και ένα ρόφημα σοκολάτας στα ζεστά είναι ότι καλύτερο!


Υλικά (για 2 άτομα)

2 κούπες γάλα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη κουβερτούρα
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ)
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
100 γρ κρέμα γάλακτος 
Το ξύσμα απο 1/3 πορτοκάλι

Διαδικασία

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολάκι το κακάο με την ζάχαρη, την κουβερτούρα, το κάρδαμο και την κανέλα. 
Χτυπάμε με μιξερ (χρησιμοποιώντας τον έναν απο τους δυο δάρτες)  την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε στην σαντιγύ το ξύσμα και ανακατευουμε ελαφρώς.
Οταν ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Μοιράζουμε την σοκολάτα στις κούπες, συμπληρώνουμε με την σαντιγύ και διακοσμούμε απο πάνω με λίγο ακόμη ξύσμα και τριμμένη κουβερτούρα.



Καλό Σαββατοκύριακο!!!