Σαλάτα Πλιγούρι με Χρωματιστές Πιπεριές και Ψητό Χαλλούμι



 Καλή εβδομάδα! Δευτέρα σήμερα και μια σαλατούλα επιβάλλεται.. Ελπίζω να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο ε και αν το παρακάνατε και λίγο δεν πειράζει.. Γι αυτο είμαι εγώ εδώ βρε!  Παρασκευές διαολάκι και Δευτέρες άγγελος! 
Αγαπώ πολύ τις σαλάτες ταμπουλέ και μου αρέσει πολύ να τις αλλάζω, να προσθέτω υλικά και να πειραματίζομαι. Δεν θυμάστε (και γι αυτο είμαι εγώ εδώ βρε!), αλλά πέρσι σας έκανα μια  ταμπουλέ με φακές η οποία είναι απο τις αγαπημένες μου σαλάτες. Σημερα σας έχω μια διαφορετική πρόταση πιο κοντά στην αυθεντική συνταγή αλλά με δυο πεντανόστιμες προσθήκες.. Ψητές πολύχρωμες πιπεριές και Θεικό ψητό χαλλούμι. Το χαλλούμι απο την αγαπημένη Κύπρο είναι πραγματικά μακράν το καλύτερο τυρί για ψήσιμο και για του λόγου το αληθές προχωρώ....

Υλικά

1/2 κούπα πλιγούρι 
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο (αν υπάρχει, και χωρίς τον δυόσμο είναι νόστιμη)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 φέτες χαλλούμι
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
4 κουταλιές εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπόλικο νερό για 2 ώρες. Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαιντανό και δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, προθέτουμε αλάτι - πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε να μαλακώσουν ελαφρώς. Μόλις πάρουν χρώμα τις προσθέτουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στην γκριλιέρα και την κουνάμε ωστε να πάει παντού. Τοποθετούμε το χαλλούμι και περιμένουμε να πάρει χρώμα και αυτά τα ωραία σημάδια της σχάρας και το γυρνάμε με προσοχή. Μόλις ψηθεί το τυρί, το τοποθετούμε πάνω στην σαλάτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι..


Καλή Όρεξη και Καλή Εβδομάδα!!