Ζεστή σαλάτα με ψητές πατάτες και γαρίδες




Υλικά (4 άτομα)

500 γρ γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες χωρίς τα κελύφη
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σεκομμάτια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 μέτριο μαρούλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το τρυφερό πράσινο μέρος
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αραδιάζουμε τις πατάτες μας σε ενα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ψηνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά και εν τω μεταξύ σε ενα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, τις χρωματιστές πιπεριές, με το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ρίγανη, την πάρπικα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Αφου περάσουν τα 15 λεπτά οπου ψήνονται οι πάτάτες, βγάζουμε το ταψάκι απο τον φουρνο, προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Προσθέτουμε σε μια σαλατιέρα το μαρούλι κομμένο σε κομμάτια ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες οι γαρίδες και οι πατάτες τις προσθέτουμε στο μαρούλι, απλώνουμε απο πάνω την θρυμματισμένη φέτα και πασπαλίζουμε το πράσινο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!


Καλή Όρεξη!
**********************************
 Καλή εβδομάδα να έχουμε, τι κάνετε? Εγώ είμαι άρρωστη.. Οχι βαριά, μην ανησυχήσετε.. γρίπη έχω.. όχι την καραμπινάτη, την κοινή.. Τι να κάνουμε, χειμώνα έχουμε και αν δεν αρρωστήσουμε τώρα πότε ε?  
Σήμερα λοιπόν (Δευτέρα μη ξεχνιόμαστε) σας έχω άλλη μία σαλάτα η οποία άξια μπορεί να πάρει την θέση ενός γεύματος με λίγες θερμίδες (η κάθε μερίδα έχει λιγότερες απο 400 θερμίδες).  Σας έχω μία ζεστή σαλατούλα με ψητές πατατούλες και γαρίδες μαζί με λίγο μαρούλι και θρυμματισμένη φέτα. Ειναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.