HoHoHo Chef - Αγαπημένες συνταγές της καρδιάς!!!!






Εφτασε λοιπόν η μέρα για το καταπληκτικό παιχνίδι HoHoHo Chef που διοργάνωσε η Μωβ απο το Είναι μιαμ ή μπλιαξ. Απο την αρχή ενθουσιάστηκα με το παιχνίδι, είναι μια καταπληκτική ιδέα! Ευχαριστούμε πολύ Μωβ μου!!
Το blog που μου έτυχε είναι οι Συνταγές της Καρδιάς.... Και τώρα τι να πώ εγώ γι αυτη την υπέροχη βάση με απίθανες συνταγές που ξεκίνησε να γράφει η Έλενα τον Νοέμβριο του 2008!!.. Σημερα πιά στις συνταγές της καρδιάς γράφουν 7 (!) bloggers και η θεματολογία του είναι ευρεία, ξεκινώντας απο συνταγές, ταξίδια, χειροτεχνίες, tips για το σπίτι, διακόσμηση και άλλα πολλά!! Πραγματικά είναι μία καταπληκτική βάση και μου δώθηκε η ευκαιρία μέσα απο το παιχνίδι να εξερευνήσω το blog και να θαυμάσω την καταπληκτική δουλειά που κάνουνε τα κορίτσια..
Θέλω να πώ μερικά πράγματα όμως για την Έλενα, η οποία είναι τόσο φιλικός άνθρωπος, πάντα θα προσπαθήσει να περάσει απο όλα τα blogs, να αφήσει ένα σχόλιο και να πει μια καλή κουβέντα. Απο τα γραπτά της και της κινήσεις της φαίνεται η ποιότητά της σαν άνθρωπος και χαιρομαι πάρα πολύ που την γνώρισα έστω και ιντερνετικά..
Η μεγάλη δυσκολία για μένα ήταν πραγματικά ή πληθώρα των συνταγών και ήθελα να φτιάξω τουλάχιστον 50 και όχι μόνο 3..  Τελικά επέλεξα 3 συνταγές, όλες ήταν καταπληκτικές. Κάντε κλικ πάνω στον κάθε τίτλο για να δείτε την συνταγή..Πάμε?


1. Λαχανόρυζο με σταφίδες και μανιτάρια της Αμαλίας


 
Μου περίσσεψε κρέας χοιρινό απο την Πρωτοχρονιά και ήθελα να βρώ κάτι να το συνοδευσω, κάτι που να είναι διαφορετικό και νόστιμο. Εχω τεράστια αδυναμία στο λάχανο, μου αρέσει ωμό σε σαλάτες, μαγειρεμένο με όλους τους τρόπους και αυτη η παραλλαγή του κλασσικού λαχανόρυζου με σταφίδες και μανιτάρια μου χτύπησε το καμπανάκι.. Ηταν τόσο νόστιμο, "έδεσε" τέλεια με το χοιρινό μου και είχαμε και πάλι μέσα στην εβδομάδα ένα γιορτινό γεύμα. Απο εδώ και πέρα το λαχανόρυζό μου θα το κάνω έτσι ακριβώς!


2. Ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα




Αχ τι να πω για αυτη την καταπληκτική πίτα, αγαπημένη, πεντανόστιμη, δυστυχώς η φόρμα μου ήταν κουμπωτή και επίπεδη αλλά αυτη την εβδομάδα θα πάω να πάρω μία στρογγυλή και θα την φτιάχνω συχνά. Πραγματικά εξαφανίστηκε δια μαγείας απο την στιγμή που κρύωσε! Πλούσια αγαπημένη ζαμπονοτυρόπιτα, μου έφερε στο μυαλό παδικές αναμνήσεις.  Αγαπημένη πλέον του γιού μου!




3. Apple Carrot Κεικ


Η Έλενα έχει κάνει αυτο το καταπληκτικό κεκάκι σε ταψάκι, το σιρόπιασε και εβαλε απο πάνω την κρέμα τυριού. Εγώ το έκανα σε cupcakes, δεν το σιρόπιασα και έβαλα την κρέμα τυριού σε κορνέ. Έγιναν πεντανόστιμα cupcakes, τα οποία τα μισά τα πήγα σε επίσκεψη (ενθουσιάστηκαν όλοι) και τα μισά τα κράτησα στο σπίτι. Η συνταγή μου έβγαλε 18 μεσαία cupcakes..


Δεν είναι πια μυστικό.. η καρδιά μου ανήκει.. στις συνταγές της καρδιάς!!


Φιλάκια πολλά