Πανεύκολα Tαρτάκια με Πραλίνα και Μπανάνα κάτω απο καπελάκι Μαρέγκας




Οι συνταγές που βγάζω απο το κεφάλι μου φαίνονται απο τους μακροσκελείς και περίεργους τίτλους..! :)
Δεν ήξερα τι γλυκό να κάνω για σήμερα Παρασκευή, σας είπα και την προηγούμενη εβδομάδα είμαστε ακόμη μπουχτισμένοι απο τις γιορτές.. Ετσι δεν ήθελα να κάνω όλόκληρο ταψί - θέλω εδώ και καιρό να φτιάξω ένα γαλακτομπούρεκο - διότι 2μισι άνθρωποι είμαστε σε αυτο το σπίτι και κανέναν δεν ξέρω ωστε να μοιράσω. Και άντε πες σημασία δεν έχει που δεν ξέρω κανέναν, φαντάζεστε μια τρελή  να χτυπάει τις πόρτες των γειτόνων κάθε Παρασκευή και να μοιράζει γλυκά? Ασε που μπορει να υποψιαστούν ότι πάω να τους δηλητηριάσω..
Οπότε καταλαβαίνετε.. στις στρουμπουλές μας κοιλίτσες θα πήγαινε το γλυκό για μια ακόμη φορά...
Ειχα στην κατάψυξη έτοιμες θηκούλες για ταρτάκια και έτσι έφτιαξα 8 μικρά ταρτάκια ίσα ίσα να γλυκαθούμε και να φάμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.. Αυτό που δεν υπολόγισα είναι πως θα φαγωθούν όλα σήμερα!!!



Υλικά (για 8 μικρά ταρτάκια)


8 έτοιμες μικρές θήκες για ταρτάκια (στα ψυγεία του σουπερ μαρκετ)
8 κουταλιές του γλυκού πραλίνα φουντουκιού
1 μπανάνα σε φέτες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρουτο σας αρέσει, νομίζω ότι θα ταιριάζει πολύ το αχλάδι)
1/3 κούπας τριμμένο καρύδι ή άλλο ξηρό καρπό.
2 ασπράδια αυγού
1/3 κούπας πολύ ψιλή ζάχαρη (δειτε διαδικασία)
2-3 σταγόνες λεμόνι
μια τσιμπιά αλάτι
λίγο επιπλέον πραλίνα φουντουκιού για το στόλισμα της μαρέγκας.

Διαδικασία

Βγάζουμε τις θήκες απο την κατάψυξη και τις ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε σε κάθε θήκη απο μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα φουντουκιού και συμπληρώνουμε με 1 φέτα μπανάνας και πασπαλίζουμε απο πάνω με λίγο τριμμένο καρύδι.



Βάζουμε απλή κρυσταλλική ζάχαρη στο μουλτι και την χτυπάμε για ένα λεπτό να γίνει λεπτή.
Προθερμαίνουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμούς.
Σε ενα ανοξείδωτο εντελώς στεγνό σκέυος χτυπάμε την ζάχαρη με τα ασπράδια, τις σταγόνες λεμονιού και το αλάτι, με ηλεκτρικό μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 7 λεπτά ή ωσπου η μαρέγκα μας να γίνει γυαλιστερή και να κάνει κορυφές.
Με ενα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητα απο την πραλίνα και σέρνουμε το κουτάλι πάνω στην μαρέγκα να κάνουμε λεπτές γραμμές (δεν ανακατεύουμε).



Παίρνουμε ποσότητα απο την μαρέγκα ίση με ενα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού και τοποθετουμε επάνω απο τα ταρτάκια.
Ψηνουμε για 20 λεπτά και αφηνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρουμε.





Καλό Σαββατοκύριακο!


Λογάκια
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα αντι για ζύμη τάρτας, απλά προσέξτε να μην είναι αλμυρή σφολιάτα..