Αρνάκι με κρούστα μπαχαρικών και σιρόπι ροδιού



Καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για κοτολέτες απο αρνάκι με μια υπέροχη μοσχομυρωδάτη κρούστα μπαχαρικών και μία σάλτσα απο ρόδι όνειρο! Δοκιμάστε την!

Υλικά (για 4 άτομα)

12 κοτολέτες απο αρνάκι όχι πολύ λεπτά κομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1-1/2 κούπα χυμό ρόδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγα σπόρια ροδιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ενα μπολ όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τρίβουμε τα κομμάτια του αρνιού με το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε ενα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μολις ζεσταθεί καλά το λάδι ροδοκοκκινίζουμε ελαφρώς το αρνάκι. Το μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρίμαχο με καπάκι.
Αφου ροδοκοκκινίσουμε όλα τα κομμάτια, προσθέτουμε στο ταψάκι μας και το σκόρδο. Κλείνουμε το καπάκι και ψηνουμε το κρέας για 15-20 λεπτά.
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό απο το ρόδι και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει ο μισός και να γίνει σιρόπι.
Σερβίρουμε το αρνάκι με το σιρόπι ροδιού και τα ρόδια..

Καλή Όρεξη!!