Το Απλό και Τέλειο Κοτομπέικον




Το Σαββατοκύριακο είπαμε να γυρίσουμε μερικά  χρόνια πίσω και να θυμηθούμε  αυτο το πεντανόστιμο, ζουμερό και χαρούμενο σουβλάκι. Στην απλή εκδοχή του ήταν απο τα πρώτα "φαγητά" που έφτιαξα και στα φοιτητικά μας χρόνια πρωταγωνίστησε σε ουκ ολίγες συγκεντρώσεις και οινοποσίες.  Παράπονο μου, ήταν πως στα πρωινάδικα-σαντουιτσάδικα που καταλήγαμε νωρίς το πρωί μετά απο την τεράστια βραδυνή μας έξοδο (πολύ κούραση), ποτέ κανείς δεν είχε κοτομπέικον.  Μα τι κρίμα! Το είχα πραγματικά τεράστια ανάγκη ενα κοτομπέικον μετά απο τόση ταλαιπωρία :)
Σήμερα σας έχω μια παραλλαγή του απλού η οποία εμάς τουλάχιστον μας ενθουσίασε.

Υλικά ( 6 σουβλάκια)

3 - 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια - μπουκιές (όχι πολύ μικρά, θα μαζέψουν στο ψήσιμο)
12 μακρόστενες φέτες μπέικον κομμένες στην μέση
1 κοκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 κουταλιές της σούπας γεμάτη μέλι (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μουστάρδα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε σε νερό για 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με την μουστάρδα το ελαιόλαδο, την ρίγανη, αλάτι πιπέρι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.



Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ξυλάκι και καρφώνουμε ενα κομμάτι πιπεριάς, τυλίγουμε κάθε κομμάτι του κοτόπουλου με μια κομμένη φέτα μπέικον και το περνάμε στο ξυλάκι.



Συνεχίζουμε εναλλάξ με πιπεριά και στην συνέχεια άλλο κομμάτι κοτομπέικον.
Νομίζω ότι καλή μερίδα είναι σε κάθε ξυλάκι 4 κομμάτια κοτομπέικον (Φυσικά μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα για πάρτυ, δυο κομμάτια είναι ιδανικά).
Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά γυρίζοντας τα αν θέλουμε μια φορά στα 20 λεπτά.


Σερβίρουμε με λαχτάρα!
Καλή Όρεξη!