Μελένια Κεκάκια Λεμονιού με Blueberries



Γειά σας! Ελπίζω να περάσατε τέλεια την χθεσινή μέρα, ότι και να κάνατε, αν βγήκατε σε ταβερνάκι ή αν "τσικνίσατε" σε σπίτι. Θα μου πέιτε τι κάνατε? Τι φάγατε? Τι ήπιατε?
Σαββατοκύριακο λοιπόν εν όψη και σήμερα σας έχω ένα όμορφο ξινούτσικο γλυκάκι, τόσο απολαυστικό! Καταλαβαίνω ότι ίσως να μην βρίσκετε εύκολα blueberries (ξέρω ότι μερικά μεγάλα σουπερ μαρκετ έχουν διάφορα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα),  εγώ θα σας προτείνω να τα φτιάξετε με ψιλοκομμένο αχλάδι ή ακόμη και σταφίδες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον γευστικά και χρωματικά νομίζω ότι θα έχουν με ψιλοκομμένο ακτινίδιο!

Υλικά (για 12 μεσαία muffins)

220 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
3 αυγά
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 τσιμπιά αλάτι.
Το ξύσμα και ο χυμός απο ένα λεμόνι
Μια χούφτα αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι
200 γρ blueberries ή άλλο ψιλοκομμένο φρούτο
Για το σιρόπι

3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλια της σούπας ζάχαρη
Χυμός απο 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι για muffins, τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες (αν δεν έχουμε χαρτάκια, βουτυρώνουμε πολύ καλά όλες τις θήκες). Ετοιμάζουμε και έχουμε πάνω στον πάγκο μας όλα τα υλικά έτοιμα. Πλένουμε και αφηνουμε τα blueberries να στραγγίσουν σε τρυπητό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε με το μέλι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τον χυμό και το ξύσμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι.
Πασπαλίζουμε τα blueberries με λίγο αλέυρι, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins (γεμίζουμε τα 2/3 της θήκης) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά (δεν ανοίγουμε για κανένα λόγο τον φούρνο). Οταν είναι έτοιμα, τα αφηνουμε 10 λεπτά στις θήκες τους και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, σιγοβράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πήξει αρκετά (στην ουσία θα πάρει και πάλι την υφή του μελιού) και περιχύνουμε τα κρύα κεκάκια. Δεν θέλουμε να απορροφηθεί το σιρόπι, θέλουμε να μείνει απλά απο πάνω.


 Καλό Σαββατοκύριακο!